Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris AgnėŠaltinis: Etaplius.lt
Elektrinio virdulio dugne prisikaupė kalkių, kurios vis atsinaujina po kiekvieno išvalymo? Kalkės keičia karštųjų gėrimų skonį, jau nekalbant apie tai, kaip erzinančiai jos atrodo virdulyje. Paprasti būdai ir namuose randamos priemonės padės tam užkirsti kelią.
Kaip dažnai reikia valyti elektrinį virdulį?
Kad rytinės kavos ar arbatos puodelis būtų nepriekaištingo skonio, pravartu virdulį valyti kasdien ir bent kartą į mėnesį nukalkinti.
Kasdieniam valymui
Į elektrinį virdulį išplaukite naudodami šiltą vandenį ir indų ploviklį. Po to virdulį gerai išskalaukite ir išdžiovinkite. Jei turimas virdulys emaliuotas, nenaudokite abrazyvinių šveitiklių, nes rizikuosite subraižyti paviršių.
Nukalkinimui
Virdulyje susikaupusias kalkių nuosėdas lengvai pašalinsite į jį įpylę 1/4 puodelio acto ir 2 puodelius vandens. Virkite 20 minučių, po to gerai išskalaukite ir išdžiovinkite.
Nukalkinimui ir rūdims
Kalkių ir rūdžių dėmių atsikratysite vandens pilname virdulyje sumaišę po 2 šaukštus kepimo sodos ir citrinų sulčių. Virkite 30 minučių stebėdami, kad virdulyje visada būtų vandens. Po virinimo atvėsusį vandenį išpilkite lauk, prietaisą praskalaukite su švariu vandeniu.
Riebalų pašalinimui nuo virdulio korpuso
Emaliuoto arba nerūdijančio plieno elektrinio virdulio valymui iš išorės naudokite kepimo sodą ir baltąjį actą. Šia pasta nuvalykite riebalų dėmes ir kitus nešvarumus. Variniam virduliui tiks citrina ir druska. Citriną perpjaukite pusiau, pamerkite į druską ir įtrinkite virdulio paviršių. Nuplaukite švari vandeniu.