PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Spalio 16 d. 08:17

Kalėdos Raseiniuose artėja: padovanokite eglę, nuspręskite, kur ją puošti ir prisidėkite prie mugės

Raseiniai

Etaplius.ltŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


324110

Kalėdišką, prasmingą ir išskirtinę Raseinių rajono savivaldybės tradiciją puošti tikrą, žmonių dovanotą žaliaskarę jau ne vienerius metus palaiko didžioji dalis raseiniškių. Raseinių miesto centrine eglute taps tikras, natūralus medelis, kuris savo kalėdinę misiją pradės eglės įžiebimo vakarą – gruodžio 8-ąją. Siūlyti savo egles kandidates kviečiami visi Raseinių rajono gyventojai ar aplink esančių rajonų gyventojai.

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus kiek mažiau nei trims mėnesiams, kalėdinių renginių ir gražiausio miesto simbolio organizatorius Raseinių rajono savivaldybė skelbia svarbiausio Kalėdų simbolio – kalėdinės eglutės – paiešką. Jau dabar raseiniškiai yra kviečiami siūlyti savo užaugintų eglių kandidatūras garbingai misijai – tapti pagrindiniu rajono Kalėdų simboliu.

Iniciatyva dovanoti ne vieną dešimtmetį augintas egles mūsų rajone gyvuoja jau pakankamai ilgai ir kasmet ši tradicija sulaukia daugybės teigiamų atgarsių, todėl rajono gyventojai kalėdinio laikotarpio metu visada pasiūlydavo ne po vieną variantą.

Ilgus metus tęsiama iniciatyva rodo, kad padovanoti žaliaskares žmones skatina įvairios priežastys – aukštaūgiai medžiai užstoja saulės šviesą, kartais kliudo elektros laidams, užima daug vietos. Nusprendus prisidėti prie stebuklingų Raseinių rajono Kalėdų kūrimo ir dovanoti savo užaugintą medį, organizatoriai išspręs visus su eglutės nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius.

Reikalavimai šiai ieškomai eglutei nėra ypatingi – ji turėtų būti pakankamai aukšta, plačiu ir gausiu šakų vainiku, verta pagrindinės miesto eglės vardo. Visos pasiūlytos kandidatės bus apžiūrėtos, įvertintos ir pristatytos visuomenei, dėl kurių galutinio varianto vėliau patys gyventojai galės balsuoti ir išsirinkti gražiausią žaliaskarę.

Taip pat, laukiant, kol gyventojai pateiks galimų eglių siūlymus, Raseinių rajono savivaldybė kviečia visus dalyvauti trumpoje apklausoje ir pateikti savo nuomonę, kur Raseiniuose turėtų būti puošiama ši pagrindinė miesto Kalėdinė eglė. Siūlomos trys pagrindinės vietos: Nepriklausomybės gynėjų aikštė, kur iki šiol pastaraisiais metais ji ir būdavo statoma; Žemaičio aikštė, kur ji buvo statoma daug anksčiau iki Nepriklausomybės gynėjų aikštės rekonstrukcijos; ar centriniame miesto Maironio parke, kur visada gausu laisvalaikį leidžiančių gyventojų su mažyliais ar augintiniais.

Apklausoje, kuri patalpinta šioje nuorodoje https://forms.gle/AvyM7ED1hrfpmNUB8, gali dalyvauti visi rajono gyventojai ir savo balsą atiduoti iki spalio 31 d.

O visi verslo ar paslaugų atstovai yra kviečiami aktyviai prisidėti prie kalėdinio šurmulio sukūrimo. Raseinių rajono savivaldybė suteiks leidimą NEMOKAMAI prekiauti ir teikti paslaugas visu šventiniu laikotarpiu šalia papuoštos miesto kalėdinės eglės, kai gyventojai nuspręs, kur ją geriausia būtų statyti.

Pasiūlymus dėl eglių ar prašymus dėl galimybės prekiauti ir teikti paslaugas pateikite iki š. m. spalio 31 d., el. p.: arturas.milasauskas@raseiniai.lt (tel. 0 687 55 300) arba judita.tamasauskiene@raseiniai.lt (tel. 0 661 18 121).