PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Birželio 3 d. 09:48

Kaip vadinsis P. Cvirkos ir L. Giros gatvės?

Marijampolė

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


303274

„Balandžio pabaigoje gavę viešųjų objektų atitikties totalitarinių, autoritarinių režimų ir jų ideologijų propagavimo juose draudimui vertinimo tarpinstitucinės komisijos išvadą pakeisti P. Cvirkos ir L. Giros gatvių pavadinimus pakvietėme šių gatvių gyventojus siūlyti naujus šių gatvių pavadinimus. Sulaukėme išties nemažai pasiūlymų, visus juos apsvarstėme, kad jie atitiktų galiojančius teisės aktus, būtų taisyklingi ir nedubliuotų jau esamų gatvių pavadinimų, ir dabar žengiame kitą žingsnį – kviečiame šių gatvių gyventojus balsavimo būdu išsirinkti labiausiai patinkantį gatvės pavadinimą“, – kalba Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis.

P.Cvirkos gatvės gyventojų balsavimui pateikiami gatvės pavadinimai: Sakurų, Mažosios Lietuvos, Pušyno, Medikų, Lokių, Medučio, Pauliaus Širvio, Silvestro Žukausko, Jurginų, Stasio Lozoraičio, Kaimynų, Vinco Peckaus, Alavijų, Draugų, Pušų, Sargų, Povų.

Pareikšti savo nuomonę dėl labiausiai patinkančio naujo gatvės pavadinimo P. Cvirkos gatvės gyventojai gali atvykę į Marijampolės miesto seniūniją R. Juknevičiaus g. 28 arba pildydami anketą internetu – https://www.marijampole.lt/balsavimas

L.Giros gatvės gyventojų balsavimui pateikiami gatvės pavadinimai: Vilniaus, Vilkų, Giros, Diemedžių, Broniaus Beržinio.

Pareikšti savo nuomonę dėl labiausiai patinkančio naujo gatvės pavadinimo L. Giros gatvės gyventojai gali atvykę į Marijampolės miesto seniūniją Lietuvininkų g. 18 arba pildydami anketą internetu – https://www.marijampole.lt/balsavimas

Atiduoti savo balsus už labiausiai patikusį gatvės pavadinimą galima nuo birželio 3 dienos iki birželio 17 dienos imtinai. Svarbu: rinkti gatvės pavadinimą gali tik tie gyventojai, kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę minėtose gatvėse.

Žingsniai, kurie laukia pakeitus gatvės pavadinimą

Priėmus sprendimą keisti gatvės pavadinimą, Savivaldybė perduos reikalingus duomenis Registrų centrui.
Gyventojams reikės kreiptis į Marijampolės miesto seniūniją dėl adreso patikslinimo arba tai padaryti bus galima elektroniniu būdu Registrų centro savitarnos svetainėje.
Gyventojai, kurie pageidaus turėti registro pažymėjimą, Registrų centre turės išsiimti naują registro pažymėjimą ir tai padaryti galės dviem būdais – arba per Registrų centro savitarnos sistemą, arba kreipęsi į gyventojų aptarnavimo padalinį.
Informaciją apie pasikeitusį adresą gyventojams reikės pateikti paslaugų teikėjams (pvz. UAB „Sūduvos vandenys“, Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centrui, mobiliojo ryšio operatoriams ir kt.).
Juridiniai asmenys turės kreiptis į Registrų cento aptarnavimo padalinį dėl naujo registro pažymėjimo, taip pat apie naują adresą reikės informuoti savo verslo partnerius.