Kaip paruošti marinuotus svogūnus žiemai: paprasti receptai

Kaip paruošti marinuotus svogūnus žiemai: paprasti receptai
Lietuva
Unsplash.com nuotr.
Etaplius.LT Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.LT

Marinuoti svogūnai dažnai patiekiami su kebabais, dedami į salotas ar sumuštinius. O sūdyta žuvis su šiuo užkandžiu atskleidžia visą savo skonį. Svogūnus žiemai galima marinuoti pusžiedžiais arba sveikus, jei svogūnėliai maži. Pateikiame keletą skanių receptų.

Marinuoti svogūnai žiemai pusžiedžiais

Reikės:
700 g svogūnų
500 ml vandens
8 šaukštų 9 proc. acto
1 v. š. cukraus
0,5 š. druskos
0,5 šaukštelio juodųjų ir kvapiųjų pipirų
Lauro lapų

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir 15 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, kad mažiau alergizuotų akis. Tada nupilkite vandenį ir rankomis šiek tiek sutrinkite svogūną. Į stiklainio dugną sudėkite pipirus ir lauro lapus. Tada sudėkite svogūną.

Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant viryklės. Įpilkite cukraus, druskos ir acto. Užvirus nukelkite nuo ugnies ir svogūnus užpilkite marinatu. Stiklainius uždarykite steriliais dangteliais ir palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą.

Kad marinatas būtų rausvas, į svogūną įdėkite porą raudonųjų svogūnėlių.

Marinuoti svogūnai žiemai sveiki su medumi

Reikės:
300 g mažų svogūnų
1 v. š. medaus
2 š. cukraus
100 ml obuolių arba vyno acto
120 ml vandens

Gerai nuplaukite svogūnėlius ir sudėkite į švarius stiklainius. Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant viryklės. Įpilkite medaus, cukraus ir acto. Užvirinkite. Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite. Apverskite stiklainius aukštyn ir palikite atvėsti, tada perkelkite į šaldytuvą.