Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Unsplash.com nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT
Marinuoti svogūnai žiemai pusžiedžiais
Reikės:
700 g svogūnų
500 ml vandens
8 šaukštų 9 proc. acto
1 v. š. cukraus
0,5 š. druskos
0,5 šaukštelio juodųjų ir kvapiųjų pipirų
Lauro lapų
Gaminimas:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir 15 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, kad mažiau alergizuotų akis. Tada nupilkite vandenį ir rankomis šiek tiek sutrinkite svogūnus. Į stiklainio dugną sudėkite pipirus ir lauro lapus. Tada sudėkite svogūnus.
Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant viryklės. Įpilkite cukraus, druskos ir acto. Užvirus nukelkite nuo ugnies ir svogūnus užpilkite marinatu. Stiklainius uždarykite steriliais dangteliais ir palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą.
Kad marinatas būtų rausvas, į svogūną įdėkite porą raudonųjų svogūnėlių.
Marinuoti svogūnai žiemai su medumi
Reikės:
300 g mažų svogūnų
1 v. š. medaus
2 v. š. cukraus
100 ml obuolių arba vyno acto
120 ml vandens
Gaminimas:
Gerai nuplaukite svogūnėlius ir sudėkite į švarius stiklainius. Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant viryklės. Įpilkite medaus, cukraus ir acto. Užvirinkite. Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite. Apverskite stiklainius aukštyn ir palikite atvėsti, tada perkelkite į šaldytuvą.