Kaip paruošti marinuotus svogūnus žiemai: paprasti receptai

Kaip paruošti marinuotus svogūnus žiemai: paprasti receptai
Lietuva
Unsplash.com nuotr.
Etaplius.lt Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.LT

Marinuoti svogūnai dažnai patiekiami su kebabais, dedami į salotas ar sumuštinius. O sūdyta žuvis su šiuo užkandžiu atskleidžia visą savo skonį. Svogūnus žiemai galima marinuoti pusžiedžiais arba sveikus, jei svogūnėliai maži. Pateikiame keletą skanių receptų.

Marinuoti svogūnai žiemai pusžiedžiais

Reikės:

700 g svogūnų

500 ml vandens

8 šaukštų 9 proc. acto

1 v. š. cukraus

0,5 š. druskos

0,5 šaukštelio juodųjų ir kvapiųjų pipirų

Lauro lapų

Gaminimas:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir 15 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, kad mažiau alergizuotų akis. Tada nupilkite vandenį ir rankomis šiek tiek sutrinkite svogūnus. Į stiklainio dugną sudėkite pipirus ir lauro lapus. Tada sudėkite svogūnus.

Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant viryklės. Įpilkite cukraus, druskos ir acto. Užvirus nukelkite nuo ugnies ir svogūnus užpilkite marinatu. Stiklainius uždarykite steriliais dangteliais ir palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą.

Kad marinatas būtų rausvas, į svogūną įdėkite porą raudonųjų svogūnėlių.

Marinuoti svogūnai žiemai su medumi

Reikės:

300 g mažų svogūnų

1 v. š. medaus

2 v. š. cukraus

100 ml obuolių arba vyno acto

120 ml vandens

Gaminimas:

Gerai nuplaukite svogūnėlius ir sudėkite į švarius stiklainius. Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant viryklės. Įpilkite medaus, cukraus ir acto. Užvirinkite. Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite. Apverskite stiklainius aukštyn ir palikite atvėsti, tada perkelkite į šaldytuvą.