PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 8 d. 15:27

Kai mieste pulsuoja kultūra ir gamta – ką lankytojams siūlo Panevėžys?

Panevėžys

Panevėžio miesto savivaldybės nuotr.

Gytė KuzavinytėŠaltinis: Etaplius.LT


303637

Prasidėjus kelionių sezonui, pramogų ir kultūros mėgėjus projektas „Atrask su Etaplius“ ragina užsukti į naujos ir modernios kultūros pilną didmiestį – Panevėžį.

Į meno kelionę kviečia vos prieš kelias dienas atidarytas ir naujovių bei modernumo pilnas „Statys Museum“. Tik pravėręs lankytojams duris, muziejus iškart buvo įrašytas į Europos kultūros žemėlapį. „Statys Museum“ lankytojus pasitinka su įvairialype Stasio Eidrigevičiaus kūryba, kurios ekspozicija išdėliota keliuose pastato aukštuose. Ryškiausi muziejaus akcentai - minimalizmas ir stilistinis vientisumas - yra išlaikomi visame pastate, o ekspozicijos išdėstymas visa tai dar labiau pagyvina.

Šalia naujojo muziejaus puikuojasi ir miesto Kultūros centras, vasaros metu beveik kasdien džiuginantis renginiais. Miesto svečiai raginami aplankyti ir modernią Dailės galeriją, kurioje eksponuojami Lietuvos ir užsienio menininkų kūriniai. Ieškantiems daugiau judesio ir gyvos kūrybos, Panevėžyje įsikūręs Juozo Miltinio dramos teatras gali pasiūlyti įvairių aktorinių šedevrų.

Daugiau laiko praleisti gamtoje kviečia Skaistakalnio parkas, įsikūręs palei Nevėžio upę. Šiame parke taip pat gausu kultūros, nes veikia taikomojo teatro, dailės, audio-videostudijos bei menininkų rezidencija. Visi parko lankytojai yra raginami jungtis prie atvirų lauko dirbtuvių, lavinamųjų programų ir išbandyti įtraukias meno formas. Aktyvesnį poilsį su nuostabiais miesto vaizdais siūlo Kultūros ir poilsio parkas. Jame netrūksta ir sporto stotelių, ir ramybės oazių, nes parko teritorija padalyta į ramaus ir aktyvaus poilsio zonas. Tai ir viena žaliausių erdvių, kurioje laisvalaikį leisti skatinami tiek panevėžiečiai, tiek miesto svečiai.

Keliautojams ir įdomybių Lietuvoje ieškotojams Panevėžys, šiemet išrinktas žaliuoju miestu, siūlo puikią galimybę pabėgti nuo miesto šurmulio ir pasimėgauti kultūros pripildytais renginiais ar objektais.

„Statys Museum“. G. Kartano nuotr.