PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 8 d. 12:59

Kai į biblioteką gausiai renkasi tėvai su kūdikiais

Marijampolė

Gerda Matusevičienė

Gerda MatusevičienėŠaltinis: Etaplius.LT


300412

Čaižus juokas, netikėtos ašaros, knibždantis judesys, pokalbiai ir muzika! Visa tai yra apie mažiausius bibliotekos lankytojus, kurie Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos duris praveria dar ant tėvų rankų. Pavasaris buvo skirtas tėvams su kūdikiais. Buvo organizuoti projekto „Knyginėtojai“ ciklo renginius.

Bibliotekos „Pasakų studijoje“ vyko Multimažylių užsiėmimai tėvams su kūdikiais, kuriuose pasitelkiant muziką ir žaidimus buvo ugdomos juslės, skaitomos knygos.

„Pasakų studijoje“ taip pat vis dar vyksta sensoriniai pasakų skaitymai ikimokyklinio amžiaus vaikų grupėms, kurių metu į knygų skaitymą įtraukiami vaikai ir juos lydintys pedagogai. Tokiu būdu skatinamas ne tik skaitymas, bet ir ugdomi pojūčiai, loginė mąstysena, o buvimas bibliotekoje teikia džiaugsmą.

Balandžio 23 d. tėvai galėjo pasisemti kūrybiško vaikų ugdymo žinių seminare „Patyriminis ugdymas. Kaip kūrybiškai ugdyti vaiką namuose?“, kuriame savo žiniomis ir patarimais, ypatingą dėmesį skirdama knygai, dalijosi Family Lab Academy edukatorė Deimantė Teišerskienė.

Ciklo mažiausiems renginius užbaigė šokio teatro „Dansema“ spektaklis „Spalvoti žaidimai“, kuriame dalyvavo 0-3 metų vaikai.

Vasarą projekto „Knyginėtojai“ renginiai kelsis į Vytauto Didžiojo parką, kur prasidės jau 10 metų trunkantis teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų sezonas. Tradiciškai raginsime nepamiršti geros nuotaikos ir pledo, o susitiksime jau gegužės 30 d.

Daugiau renginių fotografijų ir informacijos apie vyksiančius renginius ieškokite Multicentro Facebook.com paskyroje.

Projektą „Knyginėtojai“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė


Foto galerija:

Multimažylių užsiėmimai
Paskaita tėvams
Šokio teatro spektaklis
Sensoriniai pasakų skaitymai