PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 8 d. 08:52

K. Starkevičius planuoja trijų viceministrų komandą: V. Tomkus ir V. Aleknavičius savo pozicijose liks

Lietuva

Kazys Starkevičius. ELTA / Andrius Ufartas

Žygimantas ŠilobritasŠaltinis: ELTA


313209

Paskirtasis žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius sako, kad nekeis šiuo metu paskirtų viceministrų Vytenio Tomkaus ir Valdo Aleknavičiaus. Politiko teigimu, prie šios komandos galimai prisijungs dar vienas asmuo, bet 4 viceministrų būtų per daug.

„Taip, tai jau dabar yra komanda, kuri yra paskirta. Tai paskirtas yra V. Tomkus ir čia tikrai matau kompetenciją. Tai ilgametis Kaišiadorių meras, tiek jaunystės, tiek patirties proveržis yra. Ir yra V. Aleknavičius, kuris dirba ministerijos kancleriu. Jis taip pat yra mano komandoje, mes jau susitinkame ir dirbame“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė K. Starkevičius.

„Iš tikrųjų dar apie viceministrus, nes buvo keturi. Tikrai jų tiek nereiks. Dirbdamas tada dar Kubiliaus Vyriausybėje, kai buvo 2008–2012 m., tai dirbome tik trise, nes buvo krizė. Dabar ne krizė. Tai skaitau, kad gal dar vieną viceministrą reikės prisiimti, bet bandysime dirbti taupiau“, – komentavo jis.

Buvusiam žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui užėmus postą, jo komandoje buvo keturi viceministrai – Vytenis Tomkus, Valdas Aleknavičius, Donatas Dundulis ir Egidijus Giedraitis.

Taip pat K. Starkevičius užsiminė, kad nors patarėjų korpuso nėra suformavęs, bet žino žmones, kurie galėtų jį sudaryti.

„O iš patarėjų, tai korpuso neturiu, bet jau žinau žmones, kurie turi kompetenciją ir padės man“, – sakė K. Starkevičius.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienio vakarą pasirašė dekretą dėl atnaujintos Vyriausybės sudėties. Šalies vadovas patvirtino dviejų naujų ministrų – K. Starkevičiaus ir Aurimo Pečkausko – kandidatūras. Pastarieji dar turės prisiekti Seime.