PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 8 d. 09:17

K. Starkevičius naujuoju Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku matytų A. Kupčinską

Lietuva

Andrius Kupčinskas. ELTA / Dainius Labutis

Ignas DobrovolskasŠaltinis: ELTA


313214

Paskirtasis žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius Seimo Ekonomikos Komiteto pirmininku matytų konservatorių Andrių Kupčinską. Politiko teigimu, ilgametis Kauno meras būtų „tinkamas atstovas“.

„Galvočiau, kad yra pas mus daug puikių, bet Andrius Kupčinskas, kuris buvęs ilgametis Kauno meras, jis bus tinkamas atstovas. Be to pats liksiu komitete“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė K. Starkevičius.

„Mes apie 90 proc. klausimų komitete apsvarstydavome bendru sutarimu, pagal apsvarstytus klausimus buvome vieni iš lyderių. Noriu padėkoti pavaduotojui Gintautui Paluckui, kuris žiūrėdavo į ateitį Lietuvos, kaip ir visas komitetas“, – pridūrė jis.

Seimo konservatoriai kitą savaitę turėtų apsispręsti, kas pakeis į žemės ūkio ministrus paskirtą K. Starkevičių parlamento Ekonomikos komiteto pirmininko pareigose.

Kaip Eltai teigė laikinasis konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma, kitą savaitę planuojamos neeilinės Seimo sesijos metu jau galėtų būti paskirtas naujasis komiteto vadovas.

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl atnaujintos Vyriausybės. Šalies vadovas patvirtino ir dviejų naujų ministrų kandidatūras – Sveikatos apsaugos ministerijai paskirtas vadovauti iki šiol viceministro pareigas ėjęs Aurimas Pečkauskas, o žemės ūkio ministru tapo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, konservatorius Kazys Starkevičius.

Pastarajam tapus ministru, vadovauti komitetui turės būti paskirtas kitas parlamentaras.

Naujai patvirtinti ministrai dar turės prisiekti Seime.