REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 29 d. 19:36

K. Kallas įpėdiniu nominuotas Estijos klimato reikalų ministras

Pasaulis

Kaja Kallas. EPA-ELTA nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


307134

Estijos ministrės pirmininkės Kajos Kallas Reformų partija šeštadienį nominavo klimato reikalų ministrą Kristeną Michalą perimti premjero pareigas, jei K. Kallas būtų paskirta į Europos Sąjungos užsienio reikalų vadovės postą.

Liberalų konservatorių partijos vykdomasis komitetas šį sprendimą priėmė vienbalsiai. K. Michalas padėkojo partijai už jam parodytą pasitikėjimą ir pažadėjo garbingai eiti šias pareigas. Jis pabrėžė daug dėmesio skirsiąs nacionaliniam Estijos saugumui.

K. Kallas vyriausybė ištikimai palaiko Ukrainą jos kovoje su okupantais iš Rusijos ir laikosi griežtos pozicijos Maskvos atžvilgiu. Šiais metais Estijos premjerė buvo įtraukta į Rusijos vidaus reikalų ministerijos ieškomų asmenų sąrašą.

Reformos partija taip pat nusprendė laikinai sustabdyti šiuo metu galiojančios koalicijos sutarties, pagal kurią jaunesniaisiais koalicijos partneriais lygiomis dalimis yra socialdemokratų partija (SDE) ir liberalioji „Estija 200“, galiojimą.

Ketvirtadienį Briuselyje vykusiame viršūnių susitikime K. Kallas buvo nominuota į ES užsienio ir saugumo politikos vadovės pareigas. Ar ji į jas bus paskirta, parodys naujai išrinktame Europos Parlamente vyksiančio balsavimo rezultatai.

K. Kallas yra pirmoji moteris, einanti Estijos vyriausybės vadovo pareigas ir iki atsistatydinimo ketina atstovauti savo šaliai liepos 9–11 dienomis Vašingtone įvyksiančiame NATO viršūnių susitikime.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA