PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 23 d. 08:21

K. Harris žada remti viduriniąją klasę, teigia, kad D. Trumpas tempia JAV atgalios

Pasaulis

Kamala Harris / YouTube

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


315112

Demokratų partijos kandidatė į prezidentus Kamala Harris ketvirtadienį pažadėjo būti amerikiečius „suvienysiančia“ prezidente, kritikuodama savo varžovą kovoje dėl Baltųjų rūmų Donaldą Trumpą už tai, kad jis nori „nutempti mūsų šalį tiesiai į praeitį“.

Kreipdamasi į Čikagoje vykstantį nacionalinį Demokratų partijos suvažiavimą, JAV viceprezidentė teigė atkakliau nei Respublikonų partijos kandidatas D. Trumpas kovosianti už viduriniąją klasę, sieksianti sumažinti ginkluotų smurtinių išpuolių skaičių ir padėsianti „pertvarkyti mūsų sugadintą imigracijos sistemą“, kad sumažėtų neteisėto sienos kirtimo atvejų.

59-erių K. Harris susirinkusiai miniai pasakė suvienysianti darbuotojus, privačių įmonių savininkus ir Amerikos kompanijas, kad būtų sukurta naujų darbo vietų, taip pat sieksianti „auginti mūsų ekonomiką ir mažinti tokių kasdienių poreikių, kaip sveikatos priežiūra, būstas ir maisto prekės kainą“.

Ji taip pat pažadėjo sukurti „galimybių ekonomiką“, kurioje konkuruoti ir sėkmės pasiekti galės kiekvienas, „nesvarbu, ar gyvenate kaimo vietovėje, mažame miestelyje ar didmiestyje“.

„Viduriniosios klasės sukūrimas taps pagrindiniu mano prezidentavimo uždaviniu“, – sakė ji.

K. Harris yra sulaukusi D. Trumpo rinkiminio štabo kritikos, nes per mėnesį nuo tada, kai iš rinkimų pasitraukė prezidentas Joe Bidenas, pareikšdamas paramą jo pavaduotojos kandidatūrai, nesugebėjo aiškiai išdėstyti savo politikos nuostatų.

Ji pati nusitaikė į D. Trumpo vidaus politiką, sakydama, kad jis nekovoja už viduriniąją klasę ar eilinius amerikiečius. „Vietoje to, jis kovoja už save ir savo milijardierius draugus, kuriems suteiks daugiau mokestinių lengvatų“.

K. Harris taip pat perspėjo dėl kraštutinės dešinės „Projekto 2025“ – specialios ekspertų grupės parengto radikalaus valdžios plano.

„Apibendrinant galima pasakyti, kad jo tikslas – nutempti mūsų šalį į praeitį“, – kalbėjo ji.