PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 19 d. 07:57

K. Harris: turime pasiekti paliaubas Gazos kare

Pasaulis

JAV viceprezidentė Kamala Harris. / Scanpix

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA.LT


314405

Tęsiantis pastangoms dėl paliaubų Gazos kare ir įkaitų paleidimo, JAV viceprezidentė Kamala Harris pabrėžė būtinybę pasiekti susitarimą. Pokalbiai vyksta, JAV vyriausybė nenuleidžia rankų, o toliau „labai sunkiai“ dirba, kad derybos sėkmingai baigtųsi, sakė ji rinkimų kampanijos renginiuose Pensilvanijos valstijoje. „Turime pasiekti paliaubas, turime išvaduoti įkaitus“, – pažymėjo demokratų kandidatė į prezidentus.

JAV prezidentas Joe Bidenas taip pat pareiškė, kad pokalbiai tęsiasi. Susitarti vis dar įmanoma, sakė jis žurnalistams sekmadienį grįždamas į Vašingtoną iš Camp Davido rezidencijos, kur praleido savaitgalį.

JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas Izraelyje susitiks su politine šalies vadovybe ir aptars galimą susitarimą. Jis Tel Avive ir Jeruzalėje, be kita ko, turėtų susitikti su prezidentu Izchaku Herzogu, vyriausybės vadovu Benyaminu Netanyahu ir gynybos ministru Joavu Galantu.

JAV, Egiptas ir Kataras tarpininkauja netiesioginėms Izraelio ir „Hamas“ deryboms. Dabar vyksta derybininkų konsultacijos dėl atskirų susitarimo punktų, kurios savaitės pradžioje galimai turėtų pereiti į lemiamą etapą.