PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 6 d. 11:59

K. Harris teigia dar nepriėmusi sprendimo dėl kandidato į viceprezidentus

Pasaulis

JAV viceprezidentė Kamala Harris. / Scanpix

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA.LT


312918

Demokratų kandidatė į JAV prezidento postą Kamala Harris, anot žiniasklaidos, galimų pretendentų į viceprezidentus ratą sumažino iki dviejų.

Pasak amerikiečių žiniasklaidos, K. Harris renkasi tarp Pensilvanijos gubernatoriaus Josho Shapiro ir Minesotos gubernatoriaus Timo Walzo. Ji apie savo sprendimą tikriausiai paskelbs vaizdo žinute. Pirmadienio vakarą (vietos laiku) demokratė teigė dar nepriėmusi sprendimo.

51-erių J. Shapiro yra kylantis demokratų politikas – jis labai populiarus Pensilvanijoje. Ši valstija, turinti 19 rinkikų, laikoma labai svarbia tiek K. Harris, tiek jos respublikonui konkurentui Donaldui Trumpui, kad laimėtų lapkritį vyksiančius rinkimus.

J. Shapiro yra buvęs generalinis prokuroras. Jis būtų pirmasis šalies viceprezidentas žydas. J. Shapiro laikomas tvirtu Izraelio rėmėju – tai kai kuriuos rinkėjus gali atbaidyti, tačiau kitiems patikti.

60-metis T. Walzas yra buvęs karys ir mokytojas. Buvęs kongresmenas iš veikiau respublikoniškos apygardos įrodė esantis patrauklus kaimiškų regionų, baltaodžiams rinkėjams. Būdamas gubernatorius, jis taip pat pasisakė už nemokamus pietus mokyklose ir ilgesnes mokamas atostogas darbuotojams. Tikėtina, kad rinkimuose Minesota atiteks demokratams. Ši valstija ribojasi su Viskonsino ir Mičigano valstijomis, kurios taip pat yra laba svarbios.

K. Harris sprendimo dėl kandidato į viceprezidentus nekantriai laukiama. Ji prieš kelias dienas paskelbė, kad antradienį pradės kelias dienas truksiantį rinkimų kampanijos turą per septynias vadinamąsias svyruojančias valstijas.

Kandidatas į viceprezidentus turėtų padėti K. Harris pasiekti platesnį rinkėjų grupių spektrą ir laimėti svyruojančiose valstijose – pagrindinėse rinkimus nulemiančiose valstijose.