PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 15 d. 17:41

K. Harris: parama Ukrainai atitinka JAV nacionalinius interesus

Pasaulis

Flickr.com nuotr.

Gabija LebednykaitėŠaltinis: ELTA.LT


304944

Stipri parama Ukrainai kovojant su Rusijos agresija atitinka JAV nacionalinius interesus.

Tai sakė JAV viceprezidentė Kamala Harris, kalbėjusi prieš susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu viršūnių susitikime dėl taikos Ukrainoje, vyksiančiame Šveicarijoje.

„Prezidento Bideno ir mano parama Ukrainos žmonėms yra nepajudinama. Mes remiame Ukrainą ne iš gailesčio, o todėl, kad Ukrainos žmonės ir jų ateitis yra mūsų strateginiai interesai", - sakė K. Harris.

Ji pabrėžė, kad JAV yra suinteresuotos laikytis tarptautinių taisyklių ir normų, tokių kaip suverenitetas ir teritorinis vientisumas, taip pat tarptautinės sistemos, „kurią padėjome sukurti po Antrojo pasaulinio karo“.

„Jungtinės Valstijos yra suinteresuotos ginti demokratines vertybes ir pasipriešinti diktatoriams. Mes suinteresuoti remti savo draugus, tokius kaip Ukraina“, – sakė viceprezidentė.

K. Harris pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra „atsparios ir veiksmingos kovos pajėgos, kurios daro ir toliau darys įspūdį pasauliui“.

„Šis karas Putinui tebėra visiška nesėkmė“, – pabrėžė ji.

Šeštadienio popietę Šveicarijoje buvo pradėtas inauguracinis viršūnių susitikimas dėl taikos Ukrainoje, kuriame dalyvavo 100 delegacijų iš 92 šalių ir aštuonių tarptautinių organizacijų.