PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 28 d. 07:36

K. Harris duos pirmąjį interviu po J. Bideno pasitraukimo iš prezidento rinkimų kovos

Pasaulis

K. Harris. Youtube stop kadras.

BNSŠaltinis: BNS


315700

JAV demokratų kandidatė į prezidentus Kamala Harris ir jos bendražygis Timas Walzas ketvirtadienį duos pirmąjį interviu televizijai CNN po to, kai iš varžybų dėl valdžios pasitraukė JAV prezidentas Joe Bidenas.

Respublikonai ne kartą kritikavo 59-erių K. Harris, teigdami, kad ji vengia duoti interviu nuo to laiko, kai J. Bidenas liepos pabaigoje pasitraukė iš kovos dėl Baltųjų rūmų.

k. Harris ir jos kandidatas į viceprezidentus interviu duos ketvirtadienį per rinkimų kampanijos kelionę į Džordžijos valstiją. CNN pridūrė, kad interviu bus transliuojamas tą pačią dieną 21 val. vietos (penktadienį 4 val. Lietuvos) laiku.

CNN pareiškė, kad „išsamus interviu, pirmasis Harris interviu po to, kai ji tapo demokratų kandidate ir prezidentas Joe Bidenas nutraukė savo perrinkimo kampaniją, bus transliuojamas kaip specialus pokalbis geriausiu laiku“.

Interviu ims laidų vedėja Dana Bash, pranešė CNN.

K. Harris įsitraukus į kovą dėl valdžios, demokratus užplūdo energijos ir entuziazmo banga. Praėjusią savaitę šis entuziazmas pasiekė kulminaciją – Čikagoje vykusiame partijos suvažiavime K. Harris pasakė kalbą ir priėmė demokratų nominaciją.

Tačiau nuo to laiko, kai J. Bidenas paskelbė, kad nesieks antrosios prezidento kadencijos, ir parėmė K. Harris kandidatūrą, ji atsakė tik į kelis žurnalistų klausimus rinkimų kampanijos renginiuose ir pateikė keletą neoficialių komentarų skrydžio prezidentiniu lėktuvu „Air Force Two“ metu.