PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugsėjo 11 d. 14:21

Jurginų šventė Birštone: grožio, spalvų ir tradicijų sintezė

Birštonas

Etaplius.LTŠaltinis: Birštono savivaldybė


318002

Rugsėjo 5 d. Birštone vyko Jurginų šventė-paroda, sukvietusi gausų būrį kurorto gyventojų ir svečių. Šis spalvingas renginys jau tapo tradicine bendruomenės švente, kurioje savo meile karališkiesiems jurginams dalijasi gėlių augintojai iš Birštono krašto ir kaimyninių savivaldybių.

Parodoje savo auginamų gėlių žiedus pristatė ne tik pavieniai augintojai, bet ir Birštono vienkiemio, Škėvonių bei Matiešionių krašto bendruomenės, praturtinusios renginį įspūdingomis kompozicijomis.

Renginyje dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, vicemerai Vytas Kederys ir Edvardas Citvaras, Administracijos direktorė Jovita Tirvienė. Sveikindama susirinkusiuosius, merė N. Dirginčienė padėkojo jurginų augintojams už jų indėlį į kurorto puošimą, šių gėlių puoselėjimą ir jurginų auginimo tradicijų tęstinumą Birštono krašte.

Šventės metu buvo surengti tradiciniai „Metų jurginų jurgino“ rinkimai, kuriuose daugiausia simpatijų sulaukė Žydruolės Pivarauskienės užaugintas įspūdingas jurginas. „Metų jurginų karalienės“ titulas taip pat atiteko Ž. Pivarauskienei, kuri parodoje dalyvauja jau daugiau nei penkiolika metų ir kasmet nustebina margaspalviais žiedais bei unikaliomis jų kompozicijomis. Šiais metais parodai ji pateikė daugiau kaip 40 įvairiaspalvių jurginų žiedų, puokščių ir kompozicijų, kurios žavėjo visus lankytojus. Ž. Pivarauskienės kūrybinis polėkis ir meilė šioms gėlėms įkvepia daugelį Birštono bendruomenės narių.

Visų renginio dalyvių gėlės, kūrybiniai sprendimai ir originalios idėjos džiugino renginio lankytojus savo spalvų bei formų įvairove. Parodos dalyviams Birštono savivaldybės vadovai, kaip padėką už jų indėlį į šventę, jurginų auginimo tradicijų puoselėjimą bei Birštono krašto puošimą jurginų žiedais įteikė simbolines atminimo dovanėles.