PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 30 d. 07:15

Jungtinė Karalystė patarė piliečiams išvykti iš Libano ir nekeliauti į šalį

Pasaulis

Libanas / Pixabay

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


311872

Jungtinė Karalystė pirmadienį patarė Didžiosios Britanijos piliečiams išvykti iš Libano ir nevykti į šią šalį, diplomatams stengiantis suvaldyti Izraelio ir „Hezbollah“ konfrontacijos paaštrėjimą.

„Patariame Didžiosios Britanijos piliečiams išvykti iš Libano ir nekeliauti į šalį. Tai greitai besikeičianti situacija“, – socialiniame tinkle X paskelbė užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija perspėjo, kad įvykiai regione gali paaštrėti be jokio įspėjimo ir sutrikdyti komercinius maršrutus iš Libano. Pranešime piliečiai perspėjami nesitikėti, kad kritiniu atveju Užsienio reikalų ministerija galės juos evakuoti. Piliečiai raginami „turėti asmeninį skubių veiksmų planą, kuris nebūtų priklausomas nuo JK vyriausybės ir leistų greitai išvykti arba rasti prieglobstį šalyje, jei nuspręsite, kad tai būtina ir saugu“.

Spalį prasidėjus karui Gazos Ruože, prie Libano sienos beveik kasdien vyksta Izraelio ir „Hezbollah“ susišaudymai, įtampa padidėjo po raketos, paleistos iš Libano, smūgio Golano aukštumose, per ataką Izraelio kontroliuojamoje teritorijoje žuvo 12 vaikų. Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu apkaltino „Hezbollah“ paleidus raketą ir pažadėjo rimtą atsaką.