PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 9 d. 14:41

JT Saugumo Taryba surengs skubų posėdį dėl rusų išpuolio prieš vaikų ligoninę Kyjive

Pasaulis

Jungtinės Tautos. Unsplash.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


308533

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba antradienį surengs skubų posėdį dėl Ukrainos po Rusijos smūgio vaikų ligoninei Kyjive, pranešė organizacijos atstovas spaudai.

JT generalinio sekretoriaus atstovas Farhanas Haqas sakė, kad sesija prasidės 10 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku. Ji rengiama Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio prašymu.

V. Zelenskis sakė, kad pirmadienį Maskva paleido beveik 40 raketų į įvairius šalies miestus. Iš viso žuvo 42 žmonės, įskaitant keturis vaikus, ir daugiau kaip 200 buvo sužeisti.

Antradienį Kyjivo pareigūnai paskelbė gedulo dieną, o gelbėtojai vykdė paskutinius atakos padarinių likvidavimo darbus didžiausios Ukrainos vaikų ligoninės „Ochmatdyt“ teritorijoje.

V. Zelenskis pridūrė, kad Kyjivas inicijavo skubų JT Saugumo Tarybos posėdį dėl Rusijos smūgio civilinei infrastruktūrai.

Antradienį JT pareiškė, kad yra didelė tikimybė, jog į vaikų ligoninę tiesiogiai pataikė Rusijos raketa.

JT žmogaus teisių stebėsenos misijos Ukrainoje vadovė Danielle Bell teigė, kad reikia išsamesnio tyrimo. Tačiau žurnalistams Ženevoje ji pareiškė, kad viename iš vaizdo įrašų matyti, kaip raketa pataiko į ligoninę.