PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualu2018 m. Spalio 11 d. 09:45

Joringis Šatas: „Naminis mamos ar močiutės gamintas maistas yra pats skaniausias“

Vilnius

Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt


55952

Kas geriau gamina – moterys ar vyrai? O kas geriau vairuoja? O kas geriau išmano madą? Daug klausimų ir atsakymai į juos būtų labai skirtingi. Kažin ar rastume bendrą nuomonę. Meniu.lt šį kartą kalbina stilistą Joringį Šatą – nesieksime išsiaiškinti atsakymų į pirmuosius klausimus. Žinoma, Joringiui šį kartą teko mažai klausimų apie madą, nes čia svarbiausia – kulinarija.


Foto galerija:

31564232-2162771010407188-4967394833713817106-n.jpg
33598411-2195609577123331-4403952524927696896-n.jpg
38072387-2327693213914966-101992399399550976-n-copy.jpg
42642335-2102139466704442-632540806007226368-n-copy.jpg

Daugybė žurnalų apie stilių, o ir knygynuose leidinių per akis – ir jie visi skuba į pagalbą ieškančioms savito stiliaus, ieškančioms atsakymų apie naujausias tendencijas. Joringiui Šatui mada ir stilius yra kasdienybė. Paklaustas, ką mano apie lietuvių aprangos stilių ir su kokiu patiekalu jis palygintų mūsiškių aprangą, stilistas sako, kad tai tikrai būtų kažkas iš lietuviškos virtuvės: „Įprasta ir ragauta 100 kartų.“. O kokia jo nuomonė apie Lietuvoje pateikiamą maistą? Juk dar gaji nuomonė, kad mūsų mados atsilieka penkmečiu, gal taip yra ir su meniu reikalais?

„Manau, kad kuo toliau, tuo daugiau atsiranda naujų ir mūsų šaliai neįprastų virtuvių. Labai sunku kalbėti apie kitų valgymo ypatumus, kai pats nesu gurmanas. Bet jau atsibodo girdėti, kad mūsų šalis atsilikusi kurioje nors iš šių sričių. Esame išsivysčiusi tauta, todėl pasiginčyčiau ar atsiliekame valgymo ar stiliaus klausimais, gal tiesiog esame kiek susikaustę“, - teigė stilistas.

Tad kas atsiduria Joringio lėkštėje? Jaunas vyras sakosi nesantis gurmanas. „Nemėgstu ragauti naujų patiekalų, o nuo vaikystės esu gan išrankus maistui, daug ko nemėgstu. Renkuosi tai kas skanu, o svarbiausia neaštru. Labiausiai mėgstu lietuviškus patiekalus bei itališką virtuvę - ypač įvairiausius makaronus. Naminis mamos ar močiutės gamintas maistas yra pats skaniausias“, - savo favoritus atskleidė Joringis.

Daug darbų, susitikimų nulemia ir tai, kad naminį maistą pakeičia pietūs ir vakarienės mieste. „Turiu keletą vietų, kur valgau dažniausiai. Jei noriu skanių makaronų jau turbūt kokius 5 metus keliauju į „Piano Piano“. Kadangi esu kaunietis, o ten atsidarė pirmasis „Piano Piano“, sentimentai gimtinei atveda čia. Be to, labai puikus interjeras, o tai man taip pat svarbu. Nemėgstu būti vietose, kur man nejauku ar negražu“, - pasakojo jis.

Matydamas, kaip keičiasi ne tik mados, bet ir skanų maistą siūlančios vietos, vieną tokių Joringis prisimena su nostalgija. Stilistas meniu.lt pasakojo, kad labai nuliūdo sužinojęs, kad užsidarė „Take a way“.

Paklaustas, kas dar naujo galėtų atsirasti maitinimo rinkoje, jis ilgai nedvejodamas įvardino vieną prekės ženklą – „Starbucks“.

Genialumas – paprastume. Taip galėtume pavadinti ir Joringio Šato siūlomą receptą: „Retai gaminu, bet vieną kartą gaminau ir labai patiko.“

Naminiai kotletukai grietinėlės padaže, su bulvių koše bei pomidorų ir grietinės salotomis.

Kotletukams paruošti reikės: 500g. maltos jautienos, 1 susmulkintas česnakas arba svogūnas, 2 šaukštai panko džiuvesėlių, 1 arbatinis šaukštelis druskos, žiupsnelis česnakinės druskos, 2 kiaušiniai. Viską išminkyti, rankomis suformuoti kotletukus ir kepti juos keptuvėje.

Padažui reikės: 400g. grietinėlės, 1 šaukštas miltų, žiupsnelis česnakinės druskos Užvirti grietinėlę, sudėti miltus ir druską. Nuolat maišyti kad neprisviltų. Kai gausis vientisa masė - sudėti kotletus ir troškinti.

Bulvių košei reikės: bulvių, žiupsnelio druskos, šaukštelio sviesto, šlakelio pieno. Išvirti bulves supjausčius mažais gabaliukais, sutrinti trintuvu. Trinant įdėti sviesto ir įpilti pieno, kad košė būtų švelnesnė.

Salotoms reikės: juodų pomidorų, žiupsnelio druskos, grietinės. Supjaustyti pomidorus, sumaišyti su grietine ir druska.