PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 16 d. 16:57

Jono Valančiūno neišvysime žaidžiant olimpinėje atrankoje

Lietuva

Juliaus Kalinsko nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


305014

Netrukus prasidėsiančioje olimpinėje atrankoje į Paryžiaus olimpines žaidynes Lietuvos rinktinė versis be kapitono Jono Valančiūno. Nors krepšininkas atvyko į Palangą, kur treniruotis susirinko visa Lietuvos rinktinė, tačiau rungtynėse komandai padėti jis negalės.

Tai patvirtino pats krepšininkas sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

„Gaila, tokia situacija pirmą kartą mano gyvenime, kad tiesiog negaliu būti žaidėjas. Tikrai esu su rinktine savo dvasia, savo patarimu. Tikrai būsiu kartu, treniruosiuosi, ruošiuosi, tikiu, kad Paryžiui – olimpiadai. Palaikysiu viskuo, kuo galiu. Tikiuosi, supras mane Lietuva. Paryžiuje darysime, ką darysime“, – situaciją apibūdino krepšininkas.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus, Jonas tikrai galės žaisti Paryžiuje, jei į olimpiadą pateks atranką laimėjusi rinktinė, tačiau kol kas Joną matysime tik treniruotėse, mat jam būtina saugoti sveikatą.

„Jonas tikrai nori žaisti už rinktinę, kitaip jis čia ir nesėdėtų. Draudimo situacija taip pat ne problema. Jonas liepos pradžioje turi būti sveikas, pasirašant sutartį su NBA klubu, o to užtikrinti, deja, negali niekas“, – komentavo Mindaugas Balčiūnas.

Kaip nurodo NBA taisyklės, su laisvaisiais agentais klubai derėtis gali pradėti tik nuo birželio 30 d., o vos po dviejų dienų, liepos 2 d., Puerto Rike prasidės olimpinio atrankos turnyro kovos, kur ir varžysis Lietuvos rinktinė. Tad šį rinktinės etapą kapitonas stebės ir palaikys tik iš šono.