PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 11 d. 15:43

Joniškyje lankėsi Lietuvos ir Latvijos sveikatos apsaugos ministrai

Joniškis

Etaplius.LTŠaltinis: Joniškio rajono savivaldybė


309012

Liepos 11 d. Joniškyje lankėsi Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir Latvijos Respublikos sveikatos apsaugos ministras Hosamas Abu Meri kartu su Latvijos Respublikos ambasadore Lietuvoje Solveiga Silkalna ir kitais komandos nariais.

Savivaldybėje vykusio susitikimo metu buvo aptarti esminiai rajono sveikatos priežiūros klausimai, iššūkiai, su kuriais susiduria gydymo įstaigos, bei galimi sprendimo būdai siekiant gerinti sveikatos paslaugų prieinamumą ir kokybę rajone.

Po susitikimo su Joniškio rajono savivaldybėje Lietuvos Respublikos ir Latvijos Respublikos sveikatos apsaugos ministrai apsilankė VšĮ Joniškio pirminės sveikatos priežiūros centre ir VšĮ Joniškio ligoninėje.

Įstaigos direktorė Lina Martinaitienė ministrams pristatė VšĮ Joniškio pirminės sveikatos priežiūros centre teikiamas paslaugas, pacientų registravimo procesus ir ambulatorines paslaugas namuose. VšĮ Joniškio ligoninės vadovas Martynas Gedminas kartu su komanda pristatė teikiamas paslaugas skubiosios medicinos pagalbos skyriuje, dienos chirurgijos centre ir dienos stacionare.

„Joniškis yra pavyzdys kaip suvienijus jėgas galime padaryti tai, kas neįmanoma“, – vizito metu sakė A. Dulkys.

Vizito metu Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir Latvijos Respublikos sveikatos apsaugos ministras Hosamas Abu Meri pasirašė Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Latvijos Respublikos Vyriausybės tarpvalstybinio bendradarbiavimo susitarimo pakeitimo protokolą dėl greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimo Lietuvos Respublikos ir Latvijos Respublikos pasienio teritorijoje.