PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Birželio 26 d. 09:53

Joniškyje daugėja gatvės meno piešinių

Joniškis

Joniškio rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Joniškio rajono savivaldybė


306508

Siekiant didinti Joniškio miesto viešųjų erdvių patrauklumą, gatvės meno piešiniais toliau puošiamos Joniškio miesto ugdymo įstaigų teritorijose esančios elektros transformatorinės.

Joniškio Mato Slančiausko progimnazijoje, papildant progimnazijos bendruomenės įgyvendinamą Erasmus+ Solidarumo korpuso projektą „Vienybės kelyje“, gatvės meno kūriniu papuošta progimnazijos teritorijoje esanti elektros transformatorinė.

Gatvės menininko Tado Šimkaus sukurtas išskirtinis meno kūrinys simbolizuoja taiką, vienybę, laimingą vaikystę ir šeimą. Kūrinio pagrindinis tikslas – parodyti jaunimui, kad gatvės menas gali būti pozityvus, įkvepiantis ir nešantis žinią apie taiką bei vienybę visuomenei ir pasauliui.

„Viena iš sienų tapybos idėjų Mato Slančiausko progimnazijoje buvo parodyti jaunimui, kad gatvės menas gali būti pozityvus, įkvepiantis, nešantis visuomenei ir pasauliui žinią apie taiką ir vienybę. Gatvės meno specifika – atviros erdvės, atvira galerija, kuri pasiekiama kiekvienam miestelėnui, plačiajai visuomenei. Tai leidžia žinutei pasiekti daugiau žmonių, formuoti aplinkos emociją ir nuotaiką“, – sako menininkas T. Šimkus

Tadas Šimkus yra baigęs Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto grafikos studijas, yra aktyvus gatvės menininkas ir Kauno gatvės meno festivalio „Nykoka" organizatorius. Menininkas džiaugiasi, kad savo kūriniais prisideda prie Joniškio viešųjų erdvių puošimo ir gražinimo.


Foto galerija: