PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 15 d. 13:20

Joniškio rajono savivaldybės vadovai lankėsi Novoselicoje

Joniškis

EtapliusŠaltinis: Joniškio rajono savivaldybė


301269

Savaitgalį miesto-parnerio Novoselicos miesto merės Marijos Nikorič ir jos komandos kvietimu Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius ir vicemeras Aivaras Rudnickas lankėsi Novoselicoje.

Penktadienį Joniškio savivaldybės vadovai susitiko su miesto-partnerio mere Marija Nikorič ir jos komanda. Susitikimo metu ukrainiečiai papasakojo apie esamą situaciją Ukrainoje. Novoselicos miesto savivaldybės merė Marija Nikorič padėkojo joniškiečiams už bendradarbiavimą, nuolatinę pagalbą ir paramą bei palaikymą šiuo sunkiu metu.

Vizito metu Joniškio rajono savivaldybės meras ir vicemeras dalyvavo miesto vaikų renginyje-koncerte, skirtame paminėti mamos dieną.

Šeštadienį Joniškio rajono savivaldybės vadovai apsilankė Ukrainos šlovės alėjoje ir Novoselicos kapinėse bei pagerbė už Ukrainos laisvę žuvusius Novoselicos miesto savivaldybės karius.

Savivaldybės vadovai susitiko su miesto-partnerio medikų ir švietimo įstaigų bendruomenėmis, Novoselicoje gyvenančiais karo pabėgėliais, bendravo su žuvusių karių artimaisiais ir Novoselicos miesto bendruomene.

„Dėkojame Novoselicos miesto merei Marijai ir visai jos komandai už suteiktą galimybę pagerbti karius, paaukojusius savo gyvybę dėl Ukrainos ir visos Europos laisvės, nusilenkti jų mamoms ir artimiesiems. Ašaros, baimė, mirtis ir begalinis skausmas – tai kaina, kurią ukrainiečiai moka už laisvę. Esame ir būkime kartu iki pergalės!“, – susitikimo metu sakė Joniškio savivaldybės meras.

Vizito metu aptartos ukrainiečių vaikų stovyklos Joniškyje galimybės. Planuojama, kad Novoselicos miesto atstovai vasarą apsilankys Lietuvoje. Tai ketvirtasis savivaldybės vadovų vizitas nuo karo pradžios. 2019 m. liepos 6 d. Joniškio miesto šventės metu Novoselica miesto savivaldybės merė Marija Nikorič ir Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius pasirašė bendradarbiavimo sutartį.


Foto galerija: