PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 26 d. 09:45

Joninių savaitgalį joniškiečiai šventė miesto gimtadienį

Joniškis

Joniškio rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Joniškio rajono savivaldybė


306504

Joniškio rajono gyventojai ir rajono svečiai birželio 18–23 d. šventė Joniškio miesto gimtadienį, mėgavosi renginių gausa, menininkų kūriniais, muzikos ir šokių pynėmis, sporto varžybomis ir kitomis pramogomis.

Šiemet miesto šventė organizuota anksčiau dėl birželio 29–liepos 6 d. dėl Vilniuje vyksiančios Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“.

Antradienį miesto gimtadienio renginių ciklas prasidėjo portretų parodos „Profesijos. Žmonės“ pristatymu, Šv. Mišiomis ir klasikinės muzikos koncertu Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje.

Trečiadienį Algimantas ir Audrius Puipos Joniškio Baltojoje sinagogoje pristatė tapybos darbų parodą „Kita tylos pusė“.

Ketvirtadienio vakarą joniškiečiai ir miesto svečiai su šeimomis, draugais, kolegomis ir bendraminčiais praleido Baltojoje „Paparčio vakarienėje“ ir Joniškio poilsio zonoje mėgavosi teatralizuotu koncertu „Laumių pasakojimai“ bei fantasmagorija „Iš sutemų“.

Penktadienį žiūrovus dainų, šokių ir draugystės pyne džiugino Respublikinis etninės kultūros festivalis „Vasaros saulėgrįža“.

Šeštadienio renginių fiesta prasidėjo tradicine miestelėnų eisena, kurioje dalyvavo organizacijos, įstaigos, gyventojų bendruomenių grupės. Joniškio kultūros centro estradoje sveikinimo žodžiu susirinkusius rajono gyventojus ir svečius pasitiko Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius.

Miesto gimtadienio metu mero padėkos raštas įteiktas medikei Letai Skirmantienei už drąsą, pasiryžimą, rūpestį ir begalinį norą padėti Ukrainos gyventojams bei padėkota Joniškio Rotary Klubui už teikiamą pagalbą Ukrainai ir trečius metus organizuojamą Ukrainos vaikų stovyklą Joniškyje.

Joniškio miesto dienos šventėje šiais metais dalyvavo ir miestų-partnerių – Jelgavos, Duobelės, Bauskės (Latvija), Novoselicos (Ukraina), Konino (Lenkija), Veru (Estija) atstovai. Joniškiečių pasveikinti atvyko Pakruojo rajono savivaldybės atstovai.

Miesto šventės metu Joniškio kultūros centro salėje žiūrovus dainomis ir šokiais užbūrė valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“.

Įsimintinos miesto dienos šventinį šeštadienio vakarą savo šou pasirodymus dovanojo ir puikiai žinomos grupės „The Roop“, „Sisters On Wire“, o Joniškio kultūros centro gyvo garso grupė „Septem band“ kartu su dainininkais Judita Leitaite ir Dainiumi Puišiu koncertą skyrė šviesios atminties Joniškio garbės piliečiui, maestro Algimantui Raudonikiui.

Joniškio miesto gimtadienį vainikavo ansamblis „Nešpėtni bernai“, grupė „Kitava“, Radži ir Joninių gegužinė.

Dėkojame visiems organizatoriams, gyventojams ir miesto svečiams, rėmėjams ir partneriams, įstaigoms, organizacijoms už įsimintinas akimirkas, ryškius ir turiningus renginius, išradingumą, paramą ir puikią nuotaiką.

Daugiau šventės akimirkų rasite Joniškio rajono savivaldybės Facebook profilio fotogalerijoje.