PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 25 d. 12:23

Joninės Alytaus rajone sukvietė sugrįžti ir pasilinksminti

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


306332

Joninių šventės Alytaus rajone sukvietė gyventojus ir dideles minias svečių. Susirinkusieji pynė vainikus, leido juos į vandenį, degino laužus, dalyvavo edukacijose, linksminosi su tautinių šokių ir dainų kolektyvais bei populiarios muzikos atlikėjais. Trumpiausios nakties šventes Nemunaityje, Simne, Radžiūnų kaime rėmė Alytaus rajono savivaldybė.

Ypač daug žmonių susirinko į Radžiūnų kaime esančiame pramogų parke „Tarzanija“ vykusią Joninių šventę. Atvykusius švęsti trumpiausios nakties pasveikino rajono merė Rasa Vitkauskienė, varduvininkams įsegė simbolinius kaspinus.

„Joninių naktį visi ieško to stebuklingo paparčio. Aš siūlau neieškoti labai toli. Siūlau tiesiog apsidairyti. Kiek jaunų laimingų veidų. Kiek gražių porų. Kiek daug ir taip gerai nusiteikusių žmonių. Kiek bendrystės, noro būti kartu ir tiesiog džiaugtis gyvenimu. Man tai ir yra tikras Joninių grožis. Tai ir yra tikras Joninių nakties stebuklas!“, – apie Joninių šventę kalbėjo merė R. Vitkauskienė.

Ant Nemuno kranto esančiame parke koncertavo ypatingi vakaro svečiai „Žemaitukai“ ir puikiai žinoma Lietuvos atlikėja MIA. Vakarą vainikavo ugnies šou ir Joninių laužas, šokiai su grupe „Kakava“.

Joninių šventes seniūnijose organizavo Alytaus rajono kultūros centro skyriai.

Tradicinėje trumpiausios nakties šventėje Simne prie Giluičio ežero į Joninių apeigas įsiliejo ir šiandienos linksmybės. Vaikai šėliojo ant batutų, jodinėjo „Ruminos“ žirgyno žirgais, vyko šventinė prekyba. Vakaro koncerte koncertavo muzikos kapela „Panemunys“, atvykusi iš Šakių rajono, kraštiečiai – liaudiškos muzikos kapela „Simnyčia“, vyrų vokalinis ansamblis „Credo“. Ežero pakrantė skambėjo nuo grupių „Drovuoliai“, „Bičiuliai“ dainų ir „Bent“ diskotekos.

Joninių šventė Nemunaityje sukvietė kaimynus, sugrįžti vaikus ir anūkus iš kitų miestų. Miestelio aikštėje skambėjo sveikinimai Jonams ir Janinoms, vyko molio dirbinių, vainikų pynimo edukacijos, vaikai džiaugėsi linksmybėmis ant batuto, piešimu ant veidų. Nemunaičio žvejai vaišino šventės dalyvius žuviene, medžiotojų klubas „Sudvaja“ kvietė paragauti žvėrienos sriubos. Nuotaką palaikė linksmoji renginio vedėja Marceliutė, vakaro koncertavo rajono kolektyvai: Kumečių kaimo kapela „Kaimynai“, kvartetas „Sidabrinė gija“, Daugų moterų ansamblis „Vėrinys“, Miroslavo ir Nemunaičio vokaliniai ansambliai „Ragilė“ ir „Smiltė“. Šventę vainikavo Irūnos Puzaraitės-Čeponienės ir Mariaus Jampolskio koncertas.