PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 20 d. 16:10

Jonavos rajone Žeimių ežero pakrantėje „European Energy Lietuva“ įrengė poilsio aikštelę

Jonava

„European Energy Lietuva“ nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


301766

Šių metų gegužę prie Žeimių ežero įrengta nauja rekreacinė zona su automobilių stovėjimo aikštele, persirengimo kabinomis, stoginėmis, kepsninėmis, suoliukais ir tinklinio aikštele. Danijos atsinaujinančiosios energetikos bendrovė „European Energy Lietuva“, siekdama prisidėti prie Žeimių bendruomenės veiklos, gegužės 19 d. Žeimių ir Jonavos rajono gyventojams padovanojo poilsio vietą prie ežero.

„Puoselėjame darnią kaimynystę, siekiame glaudžiai bendradarbiauti su bendruomene, padėkoti jai už palaikymą ir prisidėti prie rajonų infrastruktūros atnaujinimo bei gyventojų gerovės. Tikimės, kad atnaujinta Žeimių ežero pakrantė ne tik džiugins rajono gyventojus, bet ir skatins aplinkinių miestų gyventojus čia apsilankyti“, – teigė „European Energy Lietuva“ vadovas Tadeušas Konkovskis.

„European Energy Lietuva“ Jonavos rajone yra įrengusi vėjo jėgaines, kurios gamina žaliąją elektros energiją.

Pasak „European Energy Lietuva“ vadovo, bendrovė tokiu būdu siekia savo tikslo – sukurti anglies dioksido neišskiriančią energetikos pramonę ir apskritai anglies dioksido neišskiriančią ekonomiką.

„Tai reiškia ne tik mažesnes sąskaitas už elektrą, bet ir gyventojų gerovę, nes gamindami ir naudodami žaliąją energiją mažiname iškastiniu kuru pagrįstos energijos gamybos keliamą pavojų sveikatai“, – sakė Tadeušas Konkovskis.

Apie “European Energy”

Danijos atsinaujinančiosios energetikos bendrovė „European Energy“, veikianti nuo 2004 m., šiuo metu apima 25 šalis 4 žemynuose. Kompanijoje dirba 700 darbuotojų visame pasaulyje. „European Energy“ užsiima visu vėjo ir saulės energijos gamybos sausumoje ir jūroje ciklu – nuo projektų vystymo, statybos ir energijos pardavimo iki turto valdymo. Bendrovė taip pat vysto „power-to-X“ projektus (žaliojo vandenilio ir žaliojo e-metanolio, žaliosios šilumos gamyba).

„European Energy Lietuva“ nuotr.

Reklama