PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 11 d. 10:01

Jonavos rajone išdegė 2,1 hektaro miško paklotės

Jonava

Miško gaisras. Asociatyvi ELTA nuotr.

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA


317916

Jonavos rajone antradienį išdegė 2,1 hektaro miško paklotės, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Anot PAGD, 17 val. 25 min. pranešta, kad Jonavos rajone, Markutiškių kaime, dega miškas. Paaiškėjo, kad degė miško paklotė. Gaisro metu atskirais židiniais išdegė 2,1 hektaro plote esanti miško paklotė. Vanduo gaisrui gesinti buvo vežiojamas iš tvenkinio, esančio už 3 kilometrų.

Praėjusių parą fiksuota ir daugiau sausose šalies vietose, pievose kilusių gaisrų.

PAGD duomenimis, 9 val. 6 min. gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Medinių Strėvininkų kaime, dega pieva. Paaiškėjo, kad degė šakos 0,5 aro plote. Gaisras užgesintas.

12 val. 39 min. pranešta, kad Jonavos rajone, Markutiškių kaime, dega pieva. 6 arų plote degė sausa žolė ir šakos. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, nupjauti du medžiai, kad būtų galima privažiuoti prie gaisro židinio. Gaisras užgesintas.

Anot PAGD, 13 val. 10 min. pranešta, kad Raseinių rajone, Baukių kaime, dega elektros pastotė. Aplink pastotę degė sausa žolė. Gaisras užgesintas, išdegė apie 40 arų sausos žolės.

Kiek vėliau, 14 val. 49 min., gautas pranešimas, kad Marijamolės rajone, Barštinės kaime, dega žolė. Užgesinti atskirose vietose degę 6 židiniai. Degė sausa žolė, krūmai, šiukšlės 50 arų plote.

Likviduojant gaisrą, dalyvavo vienas girininkijos darbuotojas ir du gamtos apsaugos darbuotojai.