PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 4 d. 11:14

Jonavos metų mokytojo vardas – Aušrinei Živaitienei

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


322068

Jonavos rajono savivaldybės vadovai Mokytojų dienos išvakarėse surengtoje šventėje pasveikino buvusius ir esamus Jonavos mokytojus. Labiausiai šiemet nusipelniusiam pedagogui suteiktas Metų mokytojo vardas, pirmą kartą rajone išrinktas ir metų švietimo įstaigos vadovas – Švietimo lyderis.

Jonavos kultūros centre vykusioje šventėje visą rajono švietimo bendruomenę sveikino laikinasis rajono meras Rimantas Sinkevičius, LR Seimo narys Eugenijus Sabutis, mero patarėja Birutė Gailienė, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė Vijolė Šadauskienė, Švietimo skyriaus vedėja Violeta Kolesnikienė.

Savivaldybės atstovės iš pradžių į sceną pakvietė ir apdovanojo visų Jonavos rajono švietimo įstaigų Metų mokytojus – jiems įteiktos Kauno kolegijos Menų akademijos lektorės Sigitos Grabliauskaitės rankų darbo plunksnos: „Plunksna – tai išminties, įkvėpimo ir kūrybiškumo simbolis. O mokytojas – tarsi rašytojas, galvojantis apie savo didį pašaukimą ir kiekvieną savo mokinį, ima į rankas plunksną ir rašo kiekvieno jauno žmogaus istoriją“.

Šiais metais pirmą kartą Jonavoje vyko Švietimo lyderio rinkimai. Švietimo įstaigų vadovai slaptu balsavimu iš savo tarpo išrinko vadovą – Švietimo lyderį. Šią nominaciją pelnė Jonavos Justino Vareikio progimnazijos direktorė Olga Mediekšė: „Tai vadovas, kuris įkvepia ir motyvuoja darbuotojus, numato, pristato, valdo ir įgyvendina pokyčius, bendrauja ir bendradarbiauja, pats tobulėja bei skatina tobulėti kitus“.

Galiausiai į sceną pakviestos trys pedagogės, šiemet nominuotos Metų mokytojo vardui: Neringa Butienė, Justino Vareikio progimnazijos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė, Violeta Knygauskienė, „Neries“ pagrindinės mokyklos fizikos, matematikos ir gamtos mokslų mokytoja metodininkė ir Aušrinė Živaitienė, Jeronimo Ralio gimnazijos geografijos mokytoja ekspertė.

Mero patarėja B. Gailienė paskelbė, jog Metų mokytojos vardas šiemet atitenka A. Živaitienei: mokytoja ne tik kryptingai gilina savo dalykines žinias, dalyvauja įvairiuose mokymuose, bet ir organizuoja mokymus, nuotolines konsultacijas Jonavos bei šalies geografijos mokytojams. Aktyvi mokytojos metodinė veikla atsispindi ir rengiant metodinę – mokomąją medžiagą šalies mokiniams. Ugdomąją veiklą mokytoja derina su aktyvia veikla Šaulių sąjungoje.

Metų mokytojo vardas ir piniginė premija Jonavos rajono savivaldybėje kasmet teikiama už reikšmingiausius pastarųjų penkerių metų nuopelnus profesinėje veikloje, ugdytinių pasiekimus ir pažangą, lyderystę, nuolatinį asmeninį tobulėjimą ir gerosios darbo patirties sklaidą, darbus švietimo srityje, aktyvią pilietinę poziciją vietos bendruomenės gyvenime.