PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Rugsėjo 10 d. 11:29

Jonavos ligoninėje – naujas kompiuterinis tomografas

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


317705

Jonavos ligoninė įsigijo ir pradėjo naudoti naują kompiuterinį tomografą. Aukšto lygio medicininė įranga leis ligoninės pacientus ištirti Jonavoje, nesiunčiant į didžiųjų miestų gydymo įstaigas.

Penktadienį ligoninės radiologijos skyriuje įvyko oficialus naujojo tomografo kabineto atidarymas, kurio metu ligoninės kolektyvą pasveikino Jonavos rajono savivaldybės vadovai, Seimo ir rajono tarybos nariai, kitų Jonavos ir aplinkinių rajonų sveikatos įstaigų atstovai.

Naujausią įrangą, kurios kaina viršija 0,5 mln. eurų, Jonavos ligoninei padėjo įsigyti Jonavos rajono savivaldybė.

„Jonavoje mes sutelkėme jėgas tam, kad SAM reformos malūnuose mūsų ligoninė ne tik išsaugotų visas reikalingas sveikatos paslaugas vietoje, šalia gyventojų namų – stengiamės, kad šios paslaugos būtų kokybiškos ir atitiktų aukščiausius šiuolaikinius reikalavimus”, - tomografo kabineto atidarymo renginyje kalbėjo rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Jonavos ligoninės direktorius Gediminas Ramanauskas pasidžiaugė, kad ilgai laukta ir labai reikalinga medicininė įranga jau veikia, o ligoninėje netrūksta kvalifikuotų specialistų, kurie tomografą naudos kiekvieną dieną.

„Labai džiaugiamės galėdami pradėti naudoti kompiuterinį tomografą, kuriame sumontuota pažangiausia technologija su dirbtinio intelekto algoritmu. Ši įranga leis mūsų medikams optimizuoti pacientų priežiūrą ir pagreitinti klinikinių sprendimų priėmimą“, - sako ligoninės vadovas.

Ligoninės įsigytu 160 pjūvių kompiuteriniu tomografu galima atlikti iki trisdešimties tiek įprastų, tiek ir pačių pažangiausių neurologijos, traumatologijos, chirurgijos, onkologijos ir kitų tyrimų.

„Naujos kartos kompiuterinis tomografas pasižymi mažesne paciento apšvita, o greitas ir efektyvus tyrimas su automatizuotu minimalios dozės parinkimu užtikrina ne tik optimalius vaizdų rezultatus, bet ir gerą pacientų patirtį“, - sako ligoninės radiologijos skyriaus vedėja Julija Stirbienė.

Naujausia įranga greitai ir tiksliai nustatomi galvos smegenų kraujotakos sutrikimai, įvairių traumų sukelti pakitimai, įgimta ir įgyta stuburo patologija, vidaus organų būklė, ankstyvų stadijų vidaus organų navikai ir jų išplitimas, plaučių, kaulų ir daugelio organų ligos.