PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 19 d. 15:12

Jonavos ligoninėje – 300-asis kūdikis šiais metais

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


314514

Jonavos ligoninėje savaitgalį gimė 300-asis kūdikis šiais metais – berniuką, kuris jonavietės Ernestos šeimoje bus jau antras vaikas, mama pavadino Ado vardu.

Pirmadienį naujagimį ir jo mamą ligoninėje pasveikino Jonavos rajono vicemerė Birutė Gailienė, ligoninės direktorius Gediminas Ramanauskas ir akušerijos skyriaus vedėja Indrė Grušaitė Vanagienė.

„Namie mažojo Ado jau laukia vyresnis broliukas, na o mes palinkėjome, kad ateity į brolių kompaniją atkeliautų ir sesutė“, - sako B. Gailienė.

Jonavos ligoninei pastaraisiais metais pavyko padidinti įstaigoje kasmet priimamų naujagimių skaičių – Jonavoje gimdo ne tik rajono, bet ir aplinkinių miestų gimdyvės, kurios vertina čia teikiamų medicinos paslaugų kokybę bei individualią priežiūrą.

„Praėjusiais metais tokiu metu taip pat sveikinome 300-ąjį naujagimį, tad gimdymų skaičius išlieka toks pats ir beveik nesikeičia, nors Lietuvos mastu gimdymų mažėja“, - sako Jonavos ligoninės vadovas Gediminas Ramanauskas.

Jo teigimu, dar geriau skirtumas matosi lyginant 2023 m. ir 2022 m. – kuomet bendras gimdymų skaičius mažėjo, o gimdymų skaičius Jonavos ligoninėje augo nuo 418 gimdymų iki 480 gimdymų per metus.

Moterys Jonavoje gimdo atnaujintose palatose su funkcinėmis lovomis, naujais baldais, kondicionieriais. Gimdyvės naudojasi bevieliu internetu, žiūri televiziją, klausosi muzikos, mėgaujasi aromaterapija.

Šių metų pradžioje Jonavos ligoninė visoms gimdyvėms pasiūlė naujovę – susilaukti kūdikio čia galima tarsi spalvotam sapne. Tokį pojūtį sukuria ligoninėje pradėta taikyti spalvų terapija, kai gimdymas vyksta įvairiomis spalvomis apšviestoje erdvėje.

Jonavos rajono savivaldybės taryba, skatindama gimdymus Jonavoje, dar 2022 m. pavasarį priėmė sprendimą skirti gimdyvėms vienkartinę išmoką. Šiuo metu ji siekia 176 eurus ir mokama visiems Jonavos ligoninėje gimusių kūdikių tėveliams, nesvarbu, kur jie gyventų ar deklaruotų savo gyvenamąją vietą.