PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Rugpjūčio 13 d. 13:45

Jonavos ligoninė – geriausia regioninė stacionarines aktyviojo gydymo paslaugas teikianti įstaiga Lietuvoje

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


313875

Valstybinė ligonių kasa (VLK) kartu su LR Sveikatos apsaugos ministerija pristatė stacionarines aktyviojo gydymo paslaugas teikiančių įstaigų (ASPĮ) 2023 m. paslaugų kokybės ir efektyvumo vertinimo rodiklių rezultatus.

Jonavos ligoninė vertinama šalia kitų dešimties regiono lygmens ligoninių ir yra pasiekusi daugiausiai kokybės ir efektyvumo rodiklių, o ligoninės dienos chirurgijos skyriaus paslaugos vertinamos ketvirtoje vietoje tarp visų Lietuvos gydymo įstaigų.

VLK tyrimas atliekamas kasmet, vertinant įvairius kriterijus, nustatytus laikantis Europos Sąjungos ir pasaulinių standartų. Visos ASPĮ vertinamos suskirsčius jas į respublikines, regiono ir rajono lygmenis.

Jonavos ligoninė priskiriama prie regiono lygmens ligoninių. Įstaigos vertinamų rodiklių skaičius yra 23, pasiektų rodiklių skaičius – 17. Tai yra beveik 74 proc. pasiektų rodiklių – aukščiausias įvertinimas tarp visų regiono lygmens ligoninių.

Daugiausiai vertinimo rodiklių (18) VLK randa ASPĮ Dienos chirurgijos skyrių paslaugose, kur dienos chirurgijos atvejų dalis palyginama su visais planiniais atvejais.

Jonavos ligoninė šioje kategorijoje atsidūrė aukštoje ketvirtoje vietoje tarp visų Lietuvos gydymo įstaigų.

„Labai džiaugiamės matydami tokius mūsų ligoninės vertinimus, ypač dienos chirurgijos paslaugų, kurių vystymui pastaruoju metu skyrėme daug pastangų ir investicijų.

Moderniai įrengtas naujas skyrius su vienvietėmis palatomis ir aukščiausios kokybės įranga šiandien į Jonavą pritraukia pacientus ir iš tolimesnių miestų, nes leidžia aplenkti eiles didmiesčių ligoninėse.

Šių ir kitų ligoninėje teigiamų paslaugų aukštas vertinimas pasiektas visų mūsų gydytojų ir personalo bendromis pastangomis, padedant ir investuojant Jonavos rajono savivaldybei“, - sako Jonavos ligoninės direktorius Gediminas Ramanauskas.

VLK teigimu, palyginus 2021 m ir 2023 m. šalies ASPĮ rodiklių rezultatus, pagerėjo 31 iš 35 rodiklių reikšmės.

„Matome gerėjančią sveikatos priežiūros paslaugų kokybę: pagerėjo visų mirštamumo rodiklių rezultatai, didėja dienos chirurgijos atvejų dalis, palyginus su visomis planinėmis tos rūšies operacijomis.

Tačiau vis dar matome nemažus skirtumus atskirose įstaigose, pvz., kai kuriose įstaigose po tonzilektomijos, artroskopinių operacijų 100 proc. pacientų išrašomi tą pačią dieną, tuo tarpu kitose įstaigose – nei vieno“, - skelbia tyrimo autoriai.

Jų teigimu, įstaigų veiklos monitoravimas ir rezultatų viešinimas skatina įstaigas tinkamai organizuoti savo veiklą ir pasiekti geresnių veiklos efektyvumo ir kokybės rezultatų.