PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 15 d. 13:49

Jonavos abiturientams – dvylika šimtukų

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


309505

Abiturientai sulaukė visų valstybinių brandos egzaminų rezultatų. Nacionalinė švietimo agentūra anksčiau šią savaitę pateikė duomenis apie lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, istorijos bei chemijos egzaminus, o penktadienį paskelbti anglų bei rusų kalbų, biologijos ir informacinių technologijų (IT) egzaminų rezultatai.

Jonavos rajono savivaldybės gimnazijų abiturientai bendrai surinko 12 šimtukų: iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino pelnyti 3 šimtukai, matematikos – 3, anglų k. – 3 šimtukai, rusų k. – 2 šimtukai ir vienas šimtukas IT egzamine.

Jonavoje egzaminus laikė beveik 300 abiturientų. Lyginant su 2023 metais, šiemet Jonavos abiturientai pelnė mažiau aukščiausių balų, tačiau turime mokinių, kurie įvertinti net trimis šimtukais.

„Be galo svarbūs ir džiuginantys yra matematikos egzamino rezultatai. Taip, yra neišlaikiusių, šis procentas - 6,88. Lietuvos vidurkis - 10,5 proc. Prieš dvejus metus neišlaikiusių buvo praktiškai 50 proc.

Jau pernai stipriai pasitempėme ir panašu, kad abiejų gimnazijų bendruomenių susitartos strategijos bei pastangos duoda akivaizdžių vaisių. Vertinu tai kaip reikšmingą ir svarbų pasiekimą“, - sako Jonavos rajono vicemerė Birutė Gailienė.

Šimtukus pelnę Jonavos rajono abiturientai bus kviečiami į kasmet organizuojamą pagerbimo renginį.