Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Maisto atliekos. K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
EtapliusŠaltinis: „Jonavos paslaugos“ informacija
Kaip tinkamai rūšiuoti virtuvės ir maisto atliekas?
Pasirūpinkite tinkamais maišeliais. Maisto atliekoms naudokite biologiškai skaidžius arba kompostuojamus maišelius, kurie natūraliai suirs kartu su atliekomis. Šiuos maišelius galite rasti prekybos centruose ir ekologinėse parduotuvėse – ieškokite ženklų „kompostuojamas“ arba „biologiškai skaidus“.
Taip pat galima naudoti popierinius pirkinių maišus.
Ką mesti į maisto atliekų konteinerį?
Vaisių ir daržovių likučius,
Kavos tirščius ir arbatos maišelius,
Duonos, grūdų ir makaronų likučius,
Mažus kaulus, kiaušinių lukštus,
Mėsos, žuvies ir kitus maisto likučius (be pakuočių).
Ko negalima mesti į maisto atliekų konteinerį?
Plastiko, stiklo, metalo, gumos ar medienos,
Skysčių (pvz., sriubų ar padažų),
Pakuočių, plastikinių maišelių,
Didelių gyvūnų kaulų, kriauklių, riešutų kevalų.
Kaip rūšiuoti?
Namuose naudokite atskirą talpą virtuvės atliekoms, kad rūšiavimas būtų patogus. Sukauptas atliekas išmeskite į lauke esantį rudąjį konteinerį, pažymėtą „Maisto atliekos“. Nepamirškite – pakuotės turi būti nuimtos!
Rūšiuodami maisto atliekas prisidedame prie gamtos išteklių tausojimo ir švaresnio miesto kūrimo.