PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 8 d. 10:48

Jonavoje bus remontuojama Santarvės aikštė

Jonava

V. Kalpoko nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


300402

Jonavoje bus remontuojama Santarvės aikštė – po remonto centrinė miesto aikštė prie savivaldybės ir kultūros centro taps patrauklesnė ir patogesnė pėstiesiems, mamoms su mažais vaikais.

Pastarąjį kartą prieš penkiolika metų atnaujinta Jonavos Santarvės aikštė šiandien yra praradusi estetinį vaizdą ir neatitinka savo funkcijų: teritorija neprivažiuojama specialiam ir aptarnaujančiam transportui, nepatogi judėjimui.

Todėl projektuotojų buvo prašoma pasiekti, kad dvi skirtingos teritorijos – savivaldybės ir kultūros centro – derėtų ir atitiktų šių dienų miestiečių ir įstaigų poreikius.

Aikštės remonto metu planuojama pašalinti esamus laiptus trijose objekto vietose, įrengiant takus pėstiesiems, taip suteikiant galimybę žmonėms su negalia ir mamoms su vežimėliais sklandžiau patekti į abu pastatus. Bus sutvarkytas įėjimas į savivaldybės metrikacijos skyrių.

Tai pat numatoma pakeisti atraminių sienelių apdailą, fontano dangą, įrengti naujų mažosios architektūros elementų, pasodinti naujų želdinių, įrengti naujų šviestuvų.