PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 2 d. 09:00

Jonava ukrainiečiams dovanoja dar vieną autobusiuką – vieną rusai jau susprogdino

Jonava

Jonavos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


312449

Jonavos rajono savivaldybė perdavė Ukrainos Chersono srities Tiahynkos karinei civilinei administracijai autobusiuką Renault Trafic, kuris bus naudojamas teikiant pagalbą kenčiantiems nuo karo Ukrainos žmonėms.

Savivaldybės nenaudojamo automobilio raktus ir lauktuves iš Jonavos ukrainiečių savanoriui perdavė vicemerė Birutė Gailienė. Ši humanitarinė pagalba skirta Jonavos rajono tarybos sprendimu.

„Savanoriai, nuolat besilankantys Chersono srityje, sako, kad situacija ten tikrai negerėja, o štai tokie nesklandumai, kai kelias paras nėra elektros ar vandens – kasdienybė, jau tapusi įprasta rutina. Dabar dar vasara, tačiau rudens, atvėsiančių orų laukiama su nerimu“, - sako B. Gailienė.

Pastarąjį kartą Jonavos rajono savivaldybė suteikė paramą Ukrainos Chersono srities Tiahynkos hromadai (seniūnijai) praėjusiais metais.

Tąsyk Jonava paaukojo nuo karo nukentėjusioms gyvenvietėms per 5 tūkst. eurų, perdavė Tiahynkos gyventojams buitinės technikos ir autobusiuką Ford Transit. Pasak ukrainiečių, šis automobilis, tik atvykęs į Chersoną, buvo suniokotas rusų dronų.

Šių metų pradžioje Jonavoje lankėsi Chersono apskrities delegacija, kurios atstovai padėkojo jonaviečiams už paramą karo nusiaubtoms gyvenvietėms ir už šiltą ukrainiečių pabėgėlių priėmimą Jonavoje.

Chersono srities Tiahynkos hromadą sudaro 11 mažesnių gyvenviečių. Ši vietovė yra istoriškai susijusi su Lietuva: joje stovi dar Vytauto Didžiojo pastatytas tvirtovės bokštas.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, Chersono miestas netrukus buvo okupuotas, vėliau ukrainiečių išlaisvintas, tačiau iki šiol nuolat apšaudomas.