PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 19 d. 12:32

Jolantos Vitkutės paroda Klaipėdos bibliotekoje

Klaipėda

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji bibliotekos nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Pranešimas spaudai


305541

Birželio 26 d., trečiadienį, 17.30 val., Baltojoje galerijoje, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, atidaroma dailininkės Jolantos Vitkutės paroda „Uostamiesčio ažūras“. Parodą autorė dedikuoja Klaipėdos miestui.

Ekspozicijoje dominuoja urbanistiniai peizažai, uosto vaizdai, marios ir kitos klaipėdiečiams žinomos vietos. J. Vitkutė dirba aliejinės tapybos ir akvarelės technikomis, aktyviai dalyvauja pleneruose. Jos kūriniams būdingi švelnūs potėpiai, tarsi ore tirpstančios, perregimos, tačiau ryškios spalvos. Kruopščiai dėliojama kompozicija įprastai talpina kelis matymo segmentus, ne tik regimą tikrovės paviršių, bet ir čia pat įsiliejančias dailininkės vizijas.

Jolanta Vitkutė 1980–1985 m. studijavo Šiaulių pedagoginiame institute (dabar – Vilniaus universiteto Šiaulių akademija) ir įgijo magistro kvalifikacinį laipsnį (braižybos, dailės, darbų pedagogo specialybę). Nuo 1981 m. surengė apie dvidešimt personalinių parodų, dalyvauja jungtinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. 2010 m. buvo kultūros festivalio „Brekstad kulturfestival 2010“ dailininkė (Norvegija). 2016 m. įstojo į Lietuvos dailininkų sąjungą. Aktyviai dalyvauja meno projektuose, pleneruose, kuria iliustracijas knygoms.

Paroda veiks iki rugpjūčio 17 d. Organizatorius – Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka.

Bibliotekos darbo laikas: pirmadieniais-penktadieniais 10-19 val., šeštadieniais 10-17 val. Sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis nedirba.

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Informuojama, kad dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie skelbiami įvairiose medijos priemonėse renginio viešinimo tikslais.