PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 24 d. 13:43

JK sulaikytas vyras, įtariamas peiliu sužeidęs karį netoli kareivinių

Pasaulis

Peilis / Needpix

BNSŠaltinis: BNS


311073

Britų policija trečiadienį sulaikė 24-erių vyrą, įtariamą pasikėsinimu nužudyti, po to, kai netoli kareivinių Kente, Pietryčių Anglijoje, buvo peiliu sužalotas karys.

Antradienio vakarą po išpuolio į pietryčius nuo Londono esančiame Gilingame, sunkios būklės į penktą dešimtį metų įžengęs vyras buvo nugabentas į ligoninę.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Keiras Starmeris pareiškė esantis „sukrėstas ir priblokštas“ šio incidento.

„Visos mūsų mintys yra su kariu ir mūsų ginkluotųjų pajėgų bendruomene, kuri rūpinasi mūsų visų saugumu“, – pažymėjo jis.

„Linkiu jam greitai pasveikti“, – pridūrė jis.

Kento policija pranešė, kad per pusvalandį nuo tada, kai pareigūnai buvo iškviesti į įvykio vietą netoli britų ginkluotųjų pajėgų Bromptono kareivinių, dėl įtariamo pasikėsinimo nužudyti buvo sulaikytas 24-erių vietos gyventojas.

„Pradėti tyrimai, kuriais siekiama išsiaiškinti aplinkybes“, – sakoma trumpame pranešime.

Šis išpuolis primena 2013 metų incidentą, kai Londono pietiniame rajone karys Lee Rigby buvo nužudytas dviejų į islamą atsivertusių britų. Tas išpuolis buvo pripažintas teroristine ataka.

Anksčiau antradienį JK teismas radikalų pamokslininką Anjemą Choudary, kurio uždrausta islamistų grupė įkvėpė minėtus į islamą atsivertusius britus įvykdyti žmogžudystę, pripažino kaltu dėl vadovavimo teroristinei organizacijai.

Pareigūnai kol kas nenurodo jokio naujausio išpuolio motyvo.

Britų žiniasklaida teigė, kad išpuolio metu auka vilkėjo karinę uniformą, tačiau policija ir kariuomenė atsisakė patvirtinti šiuos pranešimus.

„Su dideliu apgailestavimu patvirtiname, kad per išpuolį buvo sunkiai sužeistas karys“, – sakė britų kariuomenės atstovas.

„Toliau glaudžiai bendradarbiausime su Kento policija, kad išsiaiškintume, kas nutiko, ir padėsime tyrimui“, – pareiškė jis.

Į pagalbą nukentėjusiajam atskubėjęs liudininkas bulvariniam laikraščiui „The Sun“ pasakojo, kad užpuolikas važiavo mopedu, o tada pribėgo prie kario ir kelis kartus smogė jam peiliu.

Pasak liudytojo, nukentėjusysis turėjo „žaizdų visame kūne“.

„Kraujo buvo visur, todėl, laukdamas atvykstant policijos, bandžiau užspausti jo žaizdas“, – pridūrė liudininkas.

„Kai atėjo to vyruko [kario] žmona ir pradėjo bandyti nutempti tą vaikiną, jis net nebandė jos sužeisti“, – tęsė jis.

Gynybos sekretorius Johnas Healey pavadino išpuolį sukrečiančiu ir sakė, kad mintimis yra su kariu ir jo šeima.