PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 10 d. 19:42

JAV paskelbė naujų sankcijų Iranui dėl raketų tiekimo Rusijai

Pasaulis

JAV vėliava. Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


317820

Jungtinės Valstijos, reaguodamos į, jų teigimu, eskaluojantį Irano sprendimą siųsti balistines raketas į Rusiją, paskelbė naujas sankcijas 10 asmenų ir šešioms įmonėms Rusijoje ir Irane, kurios buvo suderintos su Europos sąjungininkais.

JAV valstybės departamentas taip pat skyrė sankcijas Teherano oro vežėjui „Iran Air“ „už tai, kad jis vykdo arba vykdė veiklą Rusijos Federacijos ekonomikos transporto sektoriuje“, sakoma Iždo departamento pranešime.

Tuo metu Jungtinė Karalystė (JK) antradienį pranešė, kad, taikydama naujas sankcijas Teheranui už tai, kad šis siunčia raketas į Rusiją, kad jos būtų panaudotos kare Ukrainoje, pradėjo „visų tiesioginių oro susisiekimo paslaugų tarp JK ir Irano“ nutraukimo procesą.

„Toliau naudosime visus turimus svertus, kad darytume spaudimą Iranui nutraukti paramą Putino neteisėtai invazijai, todėl pradėjome nutraukti visus tiesioginius oro susisiekimo tarp JK ir Irano skrydžius“, – netrukus po to, kai buvo paskelbta apie sankcijas, sakė britų transporto sekretorė Louise Haigh.

Vokietija, Prancūzija ir Jungtinė Karalystė antradienį apkaltino Iraną siunčiant balistines raketas į Rusiją, kad jos būtų panaudotos kare Ukrainoje, ir paskelbė naujas sankcijas Teherano oro transportui.

Jungtinės Valstijos anksčiau antradienį oficialiai apkaltino Iraną nusiuntus Rusijai raketų.

Apie įtariamą raketų perdavimą pradėta kalbėti savaitgalį, kai buvo gauta žvalgybos duomenų, kad jis vyksta.

Iranas neigė tiekęs Rusijai ginklų, skirtų naudoti Ukrainoje.