PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 10 d. 09:02

JAV paskelbė apie 125 mln. dolerių naują karinę pagalbą Ukrainai

Pasaulis

Doleriai / Pixabay

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


313499

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė apie 125 mln. dolerių (114,4 mln. eurų) naują karinę pagalbą Kyjivui, Ukrainos pajėgoms tęsiant netikėtą puolimą Rusijos teritorijoje.

Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby žurnalistams teigė, kad šis pagalbos paketas pabrėžia „mūsų tvirtą įsipareigojimą (Ukrainai), jai toliau kovojant su Rusijos agresija“.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas nurodė, kad pagalba bus teikiama iš Amerikos atsargų ir „apima oro gynybos perėmėjus, šaudmenis raketų sistemoms ir artilerijai, daugiafunkcinius radarus ir prieštankinius ginklus“.

Ši įranga „padės Ukrainai apsaugoti savo karius, žmones ir miestus nuo Rusijos atakų ir sustiprins jos pajėgumus fronto linijose“, sakoma jo pareiškime.

Nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Jungtinės Valstijos yra viena pagrindinių Ukrainos karinių rėmėjų, skyrusi daugiau kaip 55 mlrd. dolerių (50,35 mlrd. eurų) ginklams, šaudmenims ir kitai saugumo pagalbai.

Naujausias pranešimas apie pagalbą paskelbtas Kyjivo kariams pradėjus netikėtą puolimą Rusijos vakarinėje Kursko srityje.

J. Kirby teigė, kad Jungtinės Valstijos „palaiko ryšius su savo kolegomis iš Ukrainos, ir mes stengiamės geriau suprasti, ką jie daro, kokie jų tikslai ir strategija“.