PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugsėjo 25 d. 10:54

Jau 25-asis „Olimpinis ruduo“ sukvietė rajono moksleivius į Meškuičius

Šiauliai

Z. Ripinskio nuotr.

Zigmas RipinskisŠaltinis: Šiaulių rajono savivaldybė


320400

Šiaulių r. Meškuičių mokykloje šiemet jubiliejinį – 25-ąjį kartą surengta Šiaulių rajono mokyklų sporto šventė „Olimpinis ruduo-2024“. Žaidynių parade žygiavo vienuolikos mokyklų jaunieji sportininkai, kuriuos pasveikino Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Judita Šertvytienė.

„Smagu, kad išlaikome tradicijas. Prieš 100 metų įvyko pirmosios olimpinės žaidynės, o prieš 25-erius metus buvo organizuotos pirmosios „Olimpinio rudens“ varžybos. Nepamirškime fizinio aktyvumo, sportavimo“, – kalbėjo Judita Šertvytienė.

Kuršėnų sporto mokyklos direktorė Ilona Vaičiulienė pasidžiaugė, jog jubiliejinė – 25-oji „Olimpinio rudens“ šventė vyksta būtent Meškuičių mokykloje, kuri visoje Lietuvoje sportiniais laimėjimais garsina Meškuičius ir Šiaulių rajoną.

„Olimpinio rudens“ šventėje dalyvavo vienuolikos mokyklų jaunieji sportininkai.

Pakėlus žaidynių vėliavą ir įžiebus ugnį pirmieji startavo lengvosios atletikos kroso rungties sportininkai. Įvairiose amžiaus grupėse rungtyniavę ir geriausių rezultatų pasiekę sportininkai buvo kviečiami ant pjedestalo ir apdovanoti diplomais ir medaliais, o nugalėtojai, kaip tikrose olimpinėse žaidynėse, turėjo galimybę paskambinti triumfo varpu.

Lengvosios atletikos kroso varžybose komandinę pirmą vietą laimėjo Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijos komanda, antri liko Kuršėnų Daugėlių progimnazijos lengvaatlečiai, trečią vietą iškovojo Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų progimnazijos bėgikai.

Žaidynėse visą dieną įvairiose aikštelėse virė aistros – buvo rungtyniaujama futbolo, tinklinio, krepšinio, kvadrato, virvės traukimo rungtyse, o taip pat vyko smiginio, kliūčių ruožo varžybos.

Žaidynių organizatorius ir vyriausiasis teisėjas Petras Vaitkus pasakojo, kad Meškuičiai jau antrą kartą organizuoja šias varžybas.

Šiaulių rajono mokyklų sporto šventės „Olimpinis ruduo-2024“ ypatybė yra ta, kad kiekvienais metais ji vyksta vis kitoje Šiaulių rajono mokykloje. Kitais metais pirmą kartą sportininkus priims Voveriškių mokykla.


Foto galerija: