PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 6 d. 13:49

J. Razma: naujasis Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas gali būti išrinktas kitą savaitę

Lietuva

Jurgis Razma. ELTA / Andrius Ufartas

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


312940

Seimo konservatoriai kitą savaitę turėtų apsispręsti, kas pakeis į žemės ūkio ministrus paskirtą Kazį Starkevičių parlamento Ekonomikos komiteto pirmininko pareigose.

Pasak laikinojo konservatorių frakcijos seniūno Jurgio Razmos, kitą savaitę planuojamos neeilinės Seimo sesijos metu jau galėtų būti paskirtas naujasis komiteto vadovas.

„Manau, kad kitą savaitę mes viską išspręsime. Dabar, kai preliminariai formuoju sesijos darbotvarkę, tai mes numatome klausimą dėl komiteto pirmininko“, – sakė J. Razma.

„Gali frakcija padiskutuoti, kaip įprasta, prieš posėdį vykstančiame frakcijos posėdyje, pasakyti pavardę ir toliau atitinkamai būtų registruojamas nutarimo projektas“, – teigė jis.

Visgi, kas galėtų pakeisti K. Starkevičių, laikinasis frakcijos seniūnas neįvardijo. Anot J. Razmos, diskusijų dėl naujojo Ekonomikos komiteto pirmininko dar nebuvo.

„Nebuvo progos su niekuo diskutuoti šiuo klausimu, todėl negalėčiau pasakyti. Bet tikrai nesureikšminu to paskyrimo, nes liko labai nedaug laiko iki kadencijos pabaigos. Tai ne tas pats, kai skiriame komitetų vadovus kadencijos pradžioje“, – pažymėjo jis.

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl atnaujintos Vyriausybės. Šalies vadovas patvirtino ir dviejų naujų ministrų kandidatūras – Sveikatos apsaugos ministerijai paskirtas vadovauti iki šiol viceministro pareigas ėjęs Aurimas Pečkauskas, o žemės ūkio ministru tapo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, konservatorius Kazys Starkevičius.

Pastarajam tapus ministru, vadovauti komitetui turės būti paskirtas kitas parlamentaras.

Naujai patvirtinti ministrai dar turės prisiekti Seime. Kitą savaitę planuojama šaukti neeilinę parlamento sesiją.