PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 7 d. 09:02

J. Razma konservatorių frakcijos seniūno pareigose matytų TS-LKD rinkimų štabo vadovą M. Lingę

Lietuva

Jurgis Razma / Alfa.lt

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


313038

Laikinasis konservatorių frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma mano, jog Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų štabo vadovas Mindaugas Lingė galėtų tapti nuolatiniu parlamento frakcijos lyderiu. Anot Seimo vicepirmininko, artėjant rinkimams, frakcija ir partijos štabas turėtų veikti išvien.

„Aš visada mielai, kaip sakant, palaikau politinės karjeros kryptyje jaunimą. Šiuo atveju, aš manau, kad mes turime daug jaunų, perspektyvių politikų savo frakcijoje. Pavyzdžiui, aš mielai palaikyčiau, jeigu į tas pareigas būtų siūlomas Mindaugas Lingė“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė J. Razma.

„Kaip tik paskutiniame rinkiminės kampanijos laikotarpyje rinkimų štabas ir frakcija, aš manau, turi dirbti kaip viena visuma“, – pridūrė jis.

Anot jo, kol kas jokių konkretesnių diskusijų dėl seniūno posto frakcijoje nebuvo.

„Dabar kažkokių siūlymų nėra. Tik aš būčiau už tai, kad išrinkti kuo greičiau, galbūt kitą savaitę“, – dėstė jis.

Antradienį politikas Eltai teigė, jog pats nebūtų linkęs tapti nuolatiniu frakcijos vadovu. Visgi, „Žinių radijui“ jis patikino, kad sulaukęs kolegų raginimų jis apsvarstytų tokią galimybę.

„Žinoma, jeigu mano bendruomenė taip tvirtai siūlytų mane į tas pareigas, aš nesu tas, kuris vengia atsakomybės – tuo labiau, kad esu buvęs frakcijos seniūnu žymiai sudėtingesniame laikotarpyje“, – teigė J. Razma.

ELTA primena, kad iš einamų pareigų pasitraukus TS-LKD frakcijos Seime seniūnui Andriui Vyšniauskui, nuspręsta, kad frakcijai laikinai vadovaus pirmasis seniūno pavaduotojas J. Razma.

A. Vyšniauskas pasitraukė iš partijos gretų ir seniūno posto po to, kai generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra pranešė, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.