Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Justė RazbadauskytėŠaltinis: Pranešimas spaudai
J. Nainys pasakos, jog ypač mėgsta sukiotis prie kepsninės ir ruošti mėsos patiekalus – pastaruosius jis gamina net 4 kartus per savaitę. O jo burokėlių sriubos receptas yra tapęs tikru hitu ne tik šeimos, bet ir draugų rate.
„Moku išvirti skanią burokėlių sriubą. Šiame recepte nėra nieko tokio, ko kiekvienas žmogus negalėtų pasigaminti namuose. Sriubą mėgstu gaminti tirštą. Reikia pridėti daug įvairiausių daržovių – svogūnų, morkų, salierų ir viską gerai išvirti. Taip pat sriubą paskaninu vištiena arba kokia kita mėsa, kad skonis būtų kuo geresnis. Tuomet atrenku kuo geresnius, rūgštesnius burokėlius, įpilu citrinos rūgšties, acto ir cukraus. Naudoju tam tikrą gamybos modelį, kurio nenoriu per daug atskleisti“, – šypsodamasis pasakos žinomas didžėjus.
O prisiminęs nerūpestingus vaikystės laikus, Jonas atskleis tik dabar supratęs, kokią prabangą tuomet turėjo.
„Atsimenu savo vaikystės laikus, kai nubėgdavau į daržą ir prisiskindavau salotų, pomidorų, agurkų. Tai atrodydavo labai įprasta, kasdieniška ir net nebeįdomu. Kai užaugau ir išvažiavau studijuoti, atsirado globalizacijos momentas. Nuėjęs į parduotuvę matydavau, kiek visko daug galima išsirinkti. Galima paragauti, pavyzdžiui, pomidorų iš Prancūzijos ar Ispanijos. Tuomet norėjosi paragauti visko. Bet dabar suprantu, kokį gėrį aš tuomet turėjau. Todėl dabar visuomet labai džiaugiuosi, kai iš Pasvalio ar aplinkinių kaimelių mama įdeda kokių ūkininkų užaugintų daržovių“, – pasakos Jonas.
Tiesa, nors dabar J. Nainys mielai keliauja, net ir išvykęs svetur lieka išlieka ištikimas savo mėgstamiems skoniams ir renkasi tokius patiekalus, kuriuos dažniausiai valgo ir namuose.
„Viešint bet kokioje šalyje, mano akys vis vien krypsta į mėsos patiekalus. Dabar lankiausi Brazilijoje. Žinoma, tai šalis, kuri garsėja jautienos ar kitos grilintos mėsos patiekalais. Kiekvieną dieną ragavau būtent tokius patiekalus. Tačiau prie jų visuomet būdavo patiekiama ir labai daug daržovių – didelių pjaustytų pomidorų ar svogūnų. Atrodo, kad salotų jie ten net ir negamina. Tiesiog patiekia lėkštėje kaip garnyrą“, – stebėsis J. Nainys.
Kol laidos vedėja Ilona Juciūtė šnekučiuosis su Jonu, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš sotų, sveiką ir komplimentų vertą patiekalą – jautienos kepsnį su azijietiškomis coleslaw salotomis. Būtent juo pavaišins ir laidos svečią.