PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 1 d. 16:53

J. Borrellis sako esantis pasibaisėjęs 5 Izraelio įkaitų nužudymu

Pasaulis

J. Borrellis. Youtube stop kadras.

BNSŠaltinis: BNS


316439

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis sekmadienį pareiškė, kad yra pasibaisėjęs, sužinojęs, kad islamistų kovotojų grupuotė „Hamas“ nužudė šešis Izraelio įkaitus, kurių kūnai buvo rasti Gazos Ruože esančiame Rafache.

„Šie jauni nekalti vyrai ir moterys jau seniai turėjo būti nugabenti į saugią vietą ir pas savo artimuosius“, – socialiniame tinkle „X“ sakė J. Borrellis, ragindamas nutraukti ugnį ir grąžinti likusius įkaitus.

Tuo metu Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) pareiškė esantis „visiškai sukrėstas siaubingo ir beprasmio šešių Izraelio įkaitų nužudymo“ Gazos Ruože, ir dėl jų mirties apkaltino „Hamas“.

„Šiuo siaubingu metu mintimis esu su jų artimaisiais“ – socialiniame tinkle „X“ sakė K. Starmeris.

„Hamas“ turi nedelsiant paleisti visus įkaitus, o visos šalys turi nedelsdamos susitarti dėl paliaubų ir nutraukti šias kančias“, – pridūrė jis.

Izraelio kariuomenė anksčiau sekmadienį paskelbė radusi šešis žuvusius Gazos Ruože laikytus įkaitus.

Įkaitų palaikai buvo rasti šeštadienį ir ištraukti „iš požeminio tunelio Rafacho rajone“ bei oficialiai identifikuoti Izraelyje, sakoma kariuomenės pranešime.

Karas Gazoje prasidėjo „Hamas“ spalio 7 dieną surengtu išpuoliu, per kurį žuvo 1 205 žmonės, daugiausia civiliai, rodo AFP duomenys, pagrįsti oficialiais Izraelio skaičiais.

Palestiniečių kovotojai taip pat pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 97 vis dar laikomi Gazoje, įskaitant 33, kurie, Izraelio kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo atsakomąją karinę kampaniją Gazos Ruože žuvo mažiausiai 40 738 žmonės, sako islamistų kovotojų grupuotės valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija, kuri nepateikia išsamios informacijos, kiek žuvo kovotojų, o kiek – civilių.

JT vyriausiojo žmogaus teisių komisaro duomenimis, dauguma žuvusiųjų yra moterys ir vaikai.