PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 27 d. 07:22

J. Bidenas pagyrė N. Modį už vizitus Lenkijoje ir Ukrainoje

Pasaulis

JAV prezidentas Joe Bidenas ir Indijos premjeras Narendra Modis. Scanpix ir EPA-ELTA nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA.LT


315518

JAV administracija pirmadienį pareiškė teigiamai vertinanti Indijos premjero vizitus į Lenkiją ir Ukrainą.

„Prezidentas Joe Bidenas pagyrė ministrą pirmininką Narendrą Modį už istorinius vizitus Lenkijoje ir Ukrainoje, pirmuosius Indijos premjero vizitus šiose šalyse per dešimtmečius, taip pat už taikos žinią ir nuolatinę humanitarinę paramą Ukrainai, įskaitant jos energetikos sektorių. Lyderiai dar kartą patvirtino savo nuolatinę paramą taikiam konflikto sprendimui pagal tarptautinę teisę, remiantis Jungtinių Tautų Chartija“, – pažymėjo Baltieji rūmai.

Per savo vizitą Ukrainoje – pirmąjį nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios – N. Modis prezidentui Volodymyrui Zelenskiui pareiškė, kad jo šalis nori prisidėti prie karo užbaigimo.

„Noriu jums ir visam pasauliui pasakyti, kad tai yra mūsų įsitikinimas ir mūsų įsipareigojimas, ir mes tai sakome labai garsiai ir aiškiai – kad gerbiame Ukrainos suverenitetą ir jos teritorijos vientisumą. Mums tai turi didžiulę reikšmę“, – pridūrė Indijos vyriausybės vadovas.

Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby`is pareiškė, kad Vašingtonas sveikina pastangas, kurias deda bet kuri šalis, norinti padėti pasiekti taiką ir norinti tai daryti, atsižvelgdama į Kyjivo perspektyvas ir palaikydama prezidento V. Zelenskio teisingos taikos formulę.