PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Liepos 27 d. 21:21

Izraeliui ir „Hezbollah“ apsikeitus ugnimi, žuvo kovotojų, yra žuvusiųjų Golano aukštumose

Lietuva

Asociatyvus YouTube.com stop kadras

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


311617

Per Izraelio oro antskrydžius Libano pietuose šeštadienį žuvo keturi „Hezbollah“ nariai, patvirtino Irano remiama Libano kovotojų grupuotė, kuri į antskrydžius atsakė raketų ataka prieš Izraelio kontroliuojamas Golano aukštumas.

Kur žuvo kovotojai, grupuotė nenurodė, tačiau Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos oro pajėgos taikėsi į „Hezbollah“ ginklų sandėlį Kfar Kilos pasienio kaime, ir pridūrė, kad tuo metu viduje buvo kovotojų.

„Hezbollah“ savo pranešime nurodė, kad išpuolis, kurio metu jos kovotojai paleido raketų „Katiuša“ į Izraelio kariuomenės postą Golano aukštumose, buvo atsakas į Izraelio aviacijos smūgius kaimams Libano pietuose.

Tuo tarpu Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnyba pranešė, kad nuo raketų, paleistų iš Libano, ugnies aneksuotose Golano aukštumose žuvo mažiausiai devyni žmonės.

Pasak greitosios medicinos pagalbos tarnybos „Magen David Adom“ (MDA) vadovo Eli Bino, vienai raketai smogus Madždal Šamso miestui, žuvo devyni žmonės, o 34 buvo sužeisti, 17-os iš jų būklė kritinė.

„Hezbollah“ netrukus paneigė paleidusi raketą, nuo kurios smūgio Izraelio aneksuotose Golano aukštumose esančiame Madždal Šamso mieste žuvo devynis žmonės.

Irano remiama grupuotė pranešime nurodė, jog „kategoriškai neigia tam tikrų priešiškos žiniasklaidos priemonių ir įvairių žiniasklaidos platformų paskelbtus teiginius apie taikymąsi į Madždal Šamsą“.

„Islamo pasipriešinimas“ nėra susijęs su šiuo incidentu“, – pareiškė grupuotė, turėjusi omenyje savo sukarintą sparną.

Tačiau Izraelio kariuomenė nurodė, kad į futbolo aikštę aneksuotose Golano aukštumose šeštadienį pataikiusią ir devynių žmonių gyvybes nusinešusią raketą paleido Libano kovotojų grupuotė „Hezbollah“.

„Už raketos paleidimo į futbolo aikštę Madždal Šamso mieste stovi teroristinė organizacija „Hezbollah“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Izraelis Sirijai priklausiusias Golano aukštumas užėmė per 1967 metų karą, o 1981 metais jas aneksavo.

Nuo tada, kai Gazos Ruože prasidėjo karas – o jį išprovokavo „Hamas“ spalio 7-ąją surengtas išpuolis, per kurį žuvo apie 1200 žmonių, o dar apie 250 buvo paimti įkaitais, – Izraelis ir „Hezbollah“ kone kasdien apsikeičia ugnimi ir šis apsikeitimas ugnimi palei Libano ir Izraelio sieną pastarosiomis savaitėmis pastebimai suintensyvėjo.