PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 25 d. 20:13

Izraelis perspėjo Prancūziją dėl Irano keliamų grėsmių per olimpines žaidynes

Pasaulis

Olimpinės žaidynės. Scanpix nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


311371

Ketvirtadienį Izraelis perspėjo Prancūziją dėl galimų Irano remiamų grupuočių grėsmių Izraelio sportininkams ir turistams per olimpines žaidynes Paryžiuje.

„Yra siekiančiųjų pakenkti šio džiaugsmingo įvykio šventei“, – sakoma užsienio reikalų ministro Israelio Katzo laiške kolegai iš Prancūzijos, jo turinys buvo perduotas žiniasklaidai.

Laiške sakoma, kad, Izraelio vertinimu, grėsmę galimai kelia „Irano terorizmo filialai ir kitos teroristinės organizacijos, siekiančios įvykdyti teroro išpuolius prieš Izraelio delegacijos narius ir Izraelio turistus per olimpines žaidynes“.

Prancūzija vykdo plataus masto saugumo operaciją, kad garantuotų saugumą per olimpiadą. Dislokuotos ne tik policijos pajėgos, bet ir 18 tūkst. karių. Visi Izraelio sportininkai, dalyvaujantys penktadienį prasidėsiančiose žaidynėse, visą parą turės asmeninę apsaugą, kurią užtikrins elitinė Prancūzijos policija tiek olimpiniame kaimelyje, tiek kiekvieną kartą išvykus iš komplekso Paryžiaus šiaurėje.

Trečiadienį kreipdamasis į JAV Kongresą Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu paragino sukurti pasaulinį aljansą prieš Irano „teroro ašį“. Jis teigė, kad Jungtinės Valstijos ir Izraelis „turi stoti kartu“ prieš Iraną ir jo įgaliotinius.