PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 08:49

Islamistinis „Hamas“ judėjimas Gazos Ruožo šiaurėje vėl stiprėja

Pasaulis

„Hamas“ demonstruoja ginklus Gazos Ruože. Scanpix nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


318670

Islamistinis „Hamas“ judėjimas, anot žiniasklaidos, kai kuriose Gazos Ruožo teritorijose vėl stiprėja. Pirmiausiai šiaurinėje atkarpoje teroristinė organizacija po daugiau kaip 11 karo mėnesių atsigauna greičiau nei Izraelio pajėgoms pavyksta silpninti jo karinius pajėgumus, pranešė Izraelio TV stotis „Kan“. Izraelio kariuomenė esą jau kelis mėnesius nebuvo įžengusi į Gazos Ruožo šiaurinę dalį. „Hamas“ šį laiką išnaudojo, kad persigrupuotų ir pasirengtų „kitam karo etapui“, teigiama pranešime.

Anot stoties, tai viena pagrindinių priežasčių, kodėl Izraelis intensyvina savo atakas prieš „Hamas“ valdymo ir kontrolės centrus šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje. Sekmadienį Izraelio karinės oro pajėgos, kariniais duomenimis, šiaurinėje palestiniečių teritorijos dalyje atakavo buvusios mokyklos pastatą, kuriame „Hamas“ buvo įrengusi tokį centrą. Iš čia praėjusiomis savaitėmis buvo leidžiamos raketos prieš taikinius Izraelyje.

Apie galimas aukas duomenų kol kas nėra. Pasak kariuomenės, prieš ataką buvo imtasi priemonių, kad būtų sumažintas pavojus civiliams. Palestiniečių liudininkai pasakojo, kad kariai pradžioje paleido tik vieną raketą – greičiausiai tam, kad pastatą paliktų pabėgėliai.

Prieš kelias dienas per smūgį buvusiam mokyklos pastatui būta daug žuvusiųjų. Izraelis ir tada kalbėjo apie atakuotą „Hamas“ kontrolės centrą.