PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 18 d. 19:29

Izraelio pajėgos praneša Libane nukovusios „Hamas“ narį

Pasaulis

„Hamas“ kovotojai demonstruoja ginklus Gazos Ruože. Scanpix nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


310286

Izraelio kariuomenė pranešė per ataką Libane nukovusi „Hamas“ narį. Islamistinė palestiniečių grupuotė patvirtino savo „kankinio“ žūtį.

Mohammedas Jabara buvo atsakingas už išpuolius ir raketų smūgius prieš Izraelį, pranešė Izraelio kariuomenė. „Jo eliminavimas susilpnina teroristinės organizacijos „Hamas“ gebėjimą planuoti ir vykdyti atakas prieš Izraelio valstybę šiaurinės sienos rajone“, – sakoma pranešime.

Libano duomenimis, vyras žuvo, kai šalies rytuose smogta į jo automobilį. Automobilis po smūgio Bekos lygumoje užsiliepsnojo.

Per kitą Izraelio drono smūgį šalies pietuose žuvo „Hezbollah“ narys, pranešė Libano saugumo šaltiniai. Izraelio pajėgos patvirtino, kad per ataką žuvo šiitų grupuotės inžinerijos dalinio narys. Jis esą dalyvavo daugybėje atakų prieš Izraelį.

Libano saugumo šaltiniai ir Libano valstybinė naujienų agentūra NNA pradžioje skelbė, kad per Izraelio drono smūgį Bekos lygumoje žuvęs M. Jabara priklausė Libano islamistinei grupuotei „al-Jamaa al-Islamiya“. „Hamas“ nurodė, jog tai jos narys, kad pabrėžtų glaudų abiejų sunitų organizacijų bendradarbiavimą, teigė Libano saugumo šaltiniai. Taip esą praeityje yra ne kartą buvę.