REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 17 d. 16:20

Izraelio pajėgos įspėja dėl konflikto su „Hezbollah“ išplitimo

Pasaulis

Unsplash.com nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


305148

Izraelio kariuomenė įspėja, kad konfliktas su Irano remiama „Hezbollah“ grupuote pasienyje su Libanu gali pavojingai išplisti. Izraelio pajėgų atstovas Danielis Hagaris vaizdo įraše įspėjo grupuotės smogikus, kad šie, intensyvindami atakas, kelia grėsmę kaimyninės šalies ateičiai.

„Didėjanti Hezbollah“ agresija gali priartinti mus prie didelės eskalacijos, kuri gali turėti pragaištingų padarinių Libanui ir visame regionui“, – sakė D. Hagaris. Kiek vėliau ginkluotosios pajėgos pabrėžė, kad tai nebuvo grasinimas. Tai esą veikiau žinia tarptautinei bendruomenei.

Nuo Gazos karo pradžios prieš daugiau kaip aštuonis mėnesius kone kasdien vyksta susirėmimai tarp Izraelio kariuomenės ir Libano grupuotės „Hezbollah“. Pastaruoju metu jie buvo vis intensyvesni. Abiejose pusėse būta aukų. Vietovėse abiejose sienos pusėse per apsišaudymus padaryta didelės žalos. Apie 150 000 žmonių buvo evakuoti arba išvyko iš kovų zonos.

„Hezbollah“ yra radikalios palestiniečių organizacijos „Hamas“ Gazos Ruože sąjungininkė, tačiau laikoma daug galingesne.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA